Cheescake fara foc

Cheescake fara foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat - acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente

Unt
150 g
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
150 g
Gelatina
20 g

Pasi de urmat

Pas 1

Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.

Cheescake fara foc - Pas 1
Pas 2

Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).

Cheescake fara foc - Pas 2
Pas 3

Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.

Cheescake fara foc - Pas 3
Pas 4

Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.

Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.

Cheescake fara foc - Pas 4
Pas 5

Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.

Cheescake fara foc - Pas 5
Pas 6

Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Cheescake fara foc - Pas 6
Pas 7

Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.

Cheescake fara foc - Pas 7
Pas 8

Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati  si puneti la frigider pana se intareste bine crema.

Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.

Cheescake fara foc - Pas 8
Pas 9

Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cheescake fara foc - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adrianamo
adrianamo 08 Dec 2010, 14:03

Foarte tare !

Eu eram pe aici,caut o reteta de crema de lapte ptr un tort ptr copiluti mai mici si ma impiedicai de cremosul asta..Sa vad daca gasesc mascarpone deseara la magazin ,de ala mai ieftinior,ma bag..

nona
nona nona (nona) 08 Dec 2010, 14:55

buna lena, arata nemaipomenit , sigur o incerc si eu. daca zici ca se poate si cu branza de vaci chiar o incerc!

nona
nona nona (nona) 08 Dec 2010, 14:59

Ellena
Elena (Ellena) 08 Dec 2010, 16:05

Chiar este solutia ideala, acest desert rapid de facut si cred e f.delicios! 

Nota mea pentru reteta:
amelittat
amelittat 08 Dec 2010, 16:12

oh, chiar ma tot gandeam eu la un cheese cake, dar era cam gras si multa treaba ceea  ce am gasit, asta e numai bun pt noi........ am sa-l fac cu branza de vaci.....;oh abia astept...

Elena.M
Elena (Elena.M) 08 Dec 2010, 19:00

Buna tuturor.Lena daca tu spui si ne asiguri ca putem inlocui fara nicio problema mascarpone cu branza de vaci cu textura cremoasa,atunci o incer cu cea mai mare incredere.Abia astept sa o fac.Este usor si repede de facut.Multumim din suflet ca ne salvezi mereu si ne dai idei pt ce sa gatim.

mariuta07
mariuta07 08 Dec 2010, 19:31

frumos...

Nota mea pentru reteta:
mariuta07
mariuta07 08 Dec 2010, 19:33

trebuie neaparat sa o incerc.multumesc muult lena

Ellena
Elena (Ellena) 08 Dec 2010, 21:07

Fetelor credeti ca iese mai buna cu branza simpla, decat cu mascarpone?

lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 08 Dec 2010, 21:26

Ellena, parerea mea ca mascarpone o face mai delicata(dar este o branza foarte grasa - de 80% grasime), in schimb cu branza simpla este mai usoara.

Ellena
Elena (Ellena) 08 Dec 2010, 22:54

ok am inteles!ms,am sa incerc sa fac totusi cu mascarpone,ca nu fac aceasta prajitura f.des!o sa va spun cum mi-a iesit! :)

Lavi
Lavi 09 Dec 2010, 09:23

sigur o incerc si eu in week-end

va anunt cum mi-a iesit!

cred ca pentru ornat as folosi ciocolata rasa, sau cacao in ploaie

Nota mea pentru reteta:
tinaa
tinaa 09 Dec 2010, 11:37

marceluta
marcela (marceluta) 09 Dec 2010, 13:32

Foarte frumoasa si foarte rapida de facut .

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 09 Dec 2010, 17:14

simplu si arata foarte gustos nota

Nota mea pentru reteta:
nona
nona nona (nona) 10 Dec 2010, 06:32

buna fetelor, am facut si eu aceasta deosebit desert dar cu branza de vaca si a iesit grizav, a fost pe placul fam. merita de facut

nona
nona nona (nona) 10 Dec 2010, 06:33

pt ornat am uitat sa va spun eu am ras coaja de lamaie delicios

Ellena
Elena (Ellena) 11 Dec 2010, 23:38

Am facut si eu acest desert astazi si mi-a iesit f.bun! va recomand cu mare incredere sa probati! postez pe forum foto cu prajitura facuta eu, am ornat cu fructe (kiwi si bobite de rodie) si ciocolata rasa! o minunatie!

mita
mita 19 Dec 2010, 19:27

Delicios,am pus mai putini biscuiti ,l-am facut in tava de 20 cm diametru  si l-am ornat cu cocao si diverse fructe uscate.Salutari.

Nota mea pentru reteta:
pop simona
simona pop (pop simona) 25 Dec 2010, 15:27

si eu a facut-o dar oare de ce nu mi sau prins biscuiti asa tare mai trebuia sa adaug unt oare

Dorinutza
Dorinutza 05 Aug 2011, 17:12

Am facut si eu sapt trecuta reteta asta,si a iesit foarte buna,numai ca blatul de biscuiti a iesit cam dulce si innecacios...nu imi dau seama de ce. Am ales niste biscuiti digestivi de la Gulon si am pus unt exact cat scrie in reteta,dar pt mine parca a fost cam dulce.In rest totul perfect!Multumesc de reteta!

Nicole
Nicole 30 Sep 2011, 14:52

hei,

am facut reteta, prajitura e in frigider.problema mea e ca nu am pus gelatina, am preparat-o si vreau sa iti zic ca miroase horror si toata casa e mirositoare si ea...este groaznica si eu as aceva nu pun pt ca vreau totusi sa mananc din ce fac..am pus intaritor de frisca si cu mascarponele sper sa fie suficient de tare incat sa ne tina pana o mancam atunci..ce zici?

iar la plicul de gelatina de la dr.oetker nu apar ingredientele...suspect! oricum miroase a oase.

facem gelatina din tapioca sau altceva? gaseste tu o varianta vegetala ca eu una nu vreau sa ma imbolnavesc de ficat.(nu pot pune asa ceva in gura)

si mai sunt recenzii de genul acesta pe net ref la gelatina..important nu doar sa arate frumos dar mai ales sa nu ajung sa mananc clei de oase.etc

pls solution!!!

lena
Elena (lena) Nicole 30 Sep 2011, 17:10

OKe, Nicole, de obicei miroase urat daca o supraincalzesti - pareri sunt multe si pro si contra, eu sunt undeva pe mijloc. Nu exagerez, dar daca este nevoie mai pun. Stiu ca exista varianta vegetala la gelatina - parca cu guma de agar, sau ceva de genul, studiaza putin netul si gasesti sigur, se numeste la Vege-Gel, la Dr.Oetker.

Sper sa-ti iasa bine si asa, oricum daca ceva o mancati cu lingura.

Nicole
Nicole 23 Oct 2011, 12:49

hei, am uitat sa iti zic ca mi-a iesit ft bine cheese cake-ul fara gelatina..doar ca nu il poti transporta undeva in afara Bucurestiului, asa cum aveam eu nevoie..pt ca era si cald afara si frisca fara gelatina.

dar e ok sa o scoti si sa o pui pe masa si chiar sa o tai ft frumos in felii ornate..

merci si pt ideea cu  gelatina vegetala

delfysis
cristina (delfysis) 20 Jan 2013, 12:19

pot sa bat frisca si cu mixerul? ms :*

lena
Elena (lena) cristina (delfysis) 20 Jan 2013, 12:20

Sigur, de ce nu...

Mikki
Mikki 30 Oct 2013, 09:30

Daca o bagati la congelator, o puteti transporta in alta parte sau pur si simplu se poate pastra pt alta ocazie si tine f. bine, nu isi schimba gustul. Se lasa in frigider peste noapte sau de dimineata sa se decongeleze si gata.

O idee de ornare: puteti face o glazura din gemul preferat (capsuni, zmeura, afine, rubarba, caise etc) - il incalziti putin, il strecurati sa fie omogen si puneti deasupra pe fiecare felie cand serviti. De asemenea merge cu fructe congelate pe care le incalziti putin pe foc cu zahar si adaugati niste amidon si aveti un sos perfect, gustul putin acrisor si aroma de fructe complimenteaza f bine prajitura cu branza. Vara o servesc cu fructe proaspete deasupra (capsuni, afine, zmeura, mure etc).

Branza de vaci daca o puneti in robot are o textura omogena, gen mascarpone, si merge bine combinata cu frisca.

LicaStar
Lica (LicaStar) 22 Feb 2014, 14:12

Prajitura asta eu am facut-o in stil norvegian, "ostekake" - cum ii zic ei. E traditionala si se serveste aproape la toate serbarile lor. E delicioasa, nu difera la compozitie mai cu nimic de prajitura de aici, doar un pic ingredientele la crema alba. Stratul de deasupra e jeleu, se combina foarte bine. Cand voi fi in tara, voi incerca si varianta asta, sunt sigura ca nu face diferenta la gust. Multumesc, de reteta!

Poza mea pentru reteta:
kasana
kasana 17 Oct 2014, 16:48

Deliciosa ,am facut-o cu branza de vaci la robot.a iesit la textura si gust la fel ca si mascarpone

Nota mea pentru reteta:
Emil C.
Emil C. 24 Dec 2014, 09:52

Buna , am încercat ieri aceasta retetă si vreau sa spun ca e foarte simpla si gustoasă Multumesc ,o singura întrebare cum as putea face ca blatul de biscuiți sa fie mai puțin sfarâmicios ,am modificat puțin cantitatile trebuia mai mult unt? 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emil C. 24 Dec 2014, 11:52

Da, untul le tine impreuna.

Jana
Jana 30 Dec 2014, 21:48

buna Lena. Tocmai am terminat de facut tortul si uite ce nedumerire am: am respect at pasii asa cum i-ai descris, am facut gelatina inainte de a bate frisca, insa cand sa o pun in amestec, incepuse deja sa se intareasca. M-am gindit ca daca o pun iarasi pe foc, isi va pierde calitatile. Desi am amestecat bine cu telul, oricum au ramas bucatele mici de gelatina. Ce ma sfatui sa fac data viitoare? Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Jana 31 Dec 2014, 10:25

Poti s-o mai incalzesti putin, fara grija, important este sa nu o fierbi.

Roddy
Rodica (Roddy) 22 Feb 2015, 00:38

am încercat reteta azi , doar laude si într-adevăr a fost delicios si rapid făcut;) având nevoie de o cantitate mai mica de desert am luat o tava de 18cm, si am proporționat untul si biscuiții la 2/3, in schimb cum a scris Lena la începutul rețetei ca ar fi făcut mai multa crema, nu am schimbat proporția la crema. Deci am avut dublul de crema si a fost cam exagerat, prea greu asa desert ( am in vedere dublul de  crema la baza de mascarpone ) dupa o cina la fel de gustoasa de pe site;) am ornat cu nuca de cocos si topping de zmeura!

oricum Multumesc Lena pentru 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 22 Feb 2015, 00:42

Multumesc Lena pentru Rețete bune, originale. Nu credeam ca voi putea face multe Rețete singura, acasa!!:) 

anca2015
anca2015 08 Jul 2015, 20:41

Ft rapid si gustos. Am facut cu mascarpone, dar o sa incerc si cu branza in urmatoarele zile 

Poza mea pentru reteta:
Silvia86
Silvia86 29 Jul 2015, 00:25

Am facut si eu aceasta reteta ieri. Este foarte usor de facut si foarte gustoasa. Insa am o nelamurire: am folosit 400g biscuiti si 250 g unt. In rest am respectat totul. Dar blatul s-a intarit asa tare, de abia il tai cu cutitul. Cu lingurita nici nu se poate manca, ca poate o rup :)) Asa mult a schimbat acea 100 g de bicuiti si unt blatul? Din acest motiv s-a intarit asa?

lena
Elena (lena) Silvia86 03 Aug 2015, 10:59

Aha, incercati sa puneti un pic mai mult unt si sa schimbati tipul de biscuiti. Cred ca aici poate fi problema. Ca sa fie sigur mai moale adaugati un pic de lapte in compozitia de biscuiti.

tiki
tiki 25 May 2016, 08:11

Buna. Lena am citit reteta si spui sa pun folie alimentara in tava. Vad ca nu se intoarce in final. Cum o scot? Trag de ea? Nu se sfarama biscuitii?!! Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 25 May 2016, 15:18

Eu il intorc atent cu fundul in sus pe un platou sau fund, scot folia si la fel il trec inapoi pe alt platou.

tiki
tiki 26 May 2016, 08:30

Aoleo, pai crema de deasupra nu se lipeste.? Ma gandesc sa pun platoul, farfuria definitiva, apoi numai inelul tavii nu si fundul. Si sa pun numai pe pereti o fasie de folie. Sa vad. Multumesc. (Nu mai trebuie sa ma loghez aici.Hahaha.)

alinutza7
alinutza7 06 Oct 2016, 16:53

Foarte buna , nota10+ , multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Monica87
Monica87 11 Oct 2016, 10:37

Fac si eu mereu prajitura asta..dar de fiecare data imi iese prea tare blatul de biscuiti..cu ce gresesc? ?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Monica87 11 Oct 2016, 12:09

Eu zic sa schimbati biscuitii sau adaugati un pic mai mult unt.

Monica87
Monica87 11 Oct 2016, 12:11

Am sa incerc...multumesc mult ☺

alinutza7
alinutza7 03 Nov 2016, 01:37

Si iarasi am preparat acest delicios cheescake insa de data aceasta cu crema de brinza, care mie personal mai mult mia placut decit cu mascarpone,probabil nu sunt o iubitoare mare a acestei creme.

Insa vreau sa va spun ca e un desert care te salveaza in orice clipa cind iti bat musafirii la usa si nustii ce sa faci !!!

Va multumesc mult pentru reteta !!! 😘👍👍

Poza mea pentru reteta:
NutzaH586
Nutza H (NutzaH586) 19 Jul 2017, 20:05

Foarte bun, doar că aș prefera alta crema de branza data viitoare. Merci!!!

Poza mea pentru reteta:
ElenaBraghişSlobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 28 Aug 2017, 22:31

Iata ce mi sa primit mie. Miine dimineață o încercăm. E prima mea incercare, si mentionez ca sunt o incepatoare in bucătăria dulce.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 29 Aug 2017, 07:06

Sigur va fi bine, pofta mare sa aveti!

Nadiusha
Nadiusha 29 Sep 2018, 15:14

buna. Elena,cu ce as putea inlocui smintina ? crema de brinza sau iaurt grecesc ?! sunt in Italia si mai rar ajung pe la magazine Romanesti.

lena
Elena (lena) Nadiusha 30 Sep 2018, 15:35

Va fi bine daca amesteci ricotta cu mascarpone, sau mascarpone cu iaurt :)

AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 Feb 2019, 12:09

Reteta mea preferata de cheescake, mai ales ca se prepara rapid. Am incercat sa o fac atat cu mascarpone, cat si cu branza cremoasa. Ambele variante sunt delicioase. Multumim!

Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 22 Apr 2019, 20:08

Foarte bun! Am folosit branza de vaci .😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ANIBEITA
ANIBEITA 05 May 2022, 11:08

Bună!

 O rețetă pentru biscuiții de la această rețetă ai?

 Mulțumesc!

lena
Elena (lena) ANIBEITA 05 May 2022, 11:18

Biscuitii cu faina integrala cred ca s-ar potrivi perfect.😉

ANIBEITA
ANIBEITA Elena (lena) 05 May 2022, 12:00

Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Voi încerca!

AnaGhiță345
anaa (AnaGhiță345) 27 Aug 2024, 20:10

Ce fel de zahăr se pune ? Pudră sau tos ? Mulțumesc anticipat ! 🥰🤗

lena
Elena (lena) anaa (AnaGhiță345) 27 Aug 2024, 20:14

Zahar tos normal.