Rulouri cu carne si aluat

Rulouri cu carne si aluat

O reteta foarte simpla si rapida, mai ales pentru cei carora le plac pastele, lasagna, pelemeni - le combina cumva pe toate dar cu ingredinte simple si o metoda rapida de preparare.

Va asigur ca gustul este la fel de bun, servit cu smantana sau un sos preferat sigur va fi un succes si la maturi si la copii.

Ingrediente

Carne de porc
500 g
sau vita/pui
Ceapa alba
4 buc
Rosii
3 buc
sau rosii cubulete la conserva
Faina alba calitate superioara
500 g
Oua
1 buc
Unt
200 g
Sare
2 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea si 1 ceapa se taie bucati mari, pentru a le trece prin masina de tocat - daca aveti deja carnea tocata treceti acest pas(numa sa adaugati la carne o ceapa maruntita bine).

2

Peste carnea si ceapa tocata adaugati putina sare si piper, cam dupa gust si amestecati bine.

3

Apoi facem aluatul - peste faina puneti sare, 1 ou si adaugand cate putina apa framantati un aluat moale, dar nu lipicios.

4

Bila de aluat o lasati sa se odihneasca 10 minute apoi o mai framantati putin si mai lasati inca 10 minute.

5

Impartiti aluatul in 2 bile si mai lasati 5-10 minute la odihnit - toate astea pentru a face aluatul mai elastic si mai usor de lucrat.

6

Intindeti din fiecare aluat cate o foaie cam de 2-3 mm grosime, puneti un strat subtire de carne si rulati strans ca sa formati un rulou.

7

Taiati ruloul in bucati cam de 2 cm grosime si le treceti prin faina.

8

Aranjati toate rulourile pe o tava de cuptor unsa bine cu unt.

9

Intr-o tigaie caliti ceapa taiata solzisori cu untul ramas dupa ce ati uns tava.

Dupa ce s-a rumenit usor ceapa adaugati rosiile taiate cubulete, amestecati.

10

Lasati sa se caleasca bine impreuna, cam 5-10 minute, apoi adaugati putina sare dupa gust si luati de pe foc.

11

Intindeti aceasta compozitie peste rulourile din tava si puneti tava la cuptor preincalzit pentru 35-45 de minute la 200 de grade.

12

Carnea va lasa putin suc, deci rulourile un ies uscate, plus sosul de legume si totul este perfect si delicios.

Le serviti calde cu putina smantana.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1000 grame (5-6 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 11 oct 2014, 01:21

multumesc frumos, neaparat am sa incerc :)

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 08 oct 2014, 07:27

Lena, spune-mi te rog cu ce sos as putea sa-l inlocuiesc pe cel de rosii ? sotul meu nu iubeste sosul de rosii si nu stiu ce as putea sa torn deasupra pe rulouri ca sa nu iasa uscate ? Multumesc frumos

lena
Elena (lena) Ana-Nicoleta 09 oct 2014, 18:08

Puteti pune ardei in loc de rosii, sau faceti doar cu ceapa.

tiki
tiki 15 sep 2013, 20:18

Buna. Cred ca vazand poza nu mai e nevoie de cuvinte. Magnific. Si am facut cu aluat de placinte. 4 foi am pus una peste alta unse cu putin ulei si ma gandeam ca sunt prea subtiri, dar a fost ok. NOTA 100. Multumesc. Mii de pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 11 feb 2012, 22:25

Mai mult decat delicios ! Au fost devorate instantaneu !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 07 nov 2011, 15:53

arata delicios!

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 07 nov 2011, 12:13

Faina reteta!O s-o incerc sigur si eu.Multumesc Lena pentru ca vi mereu cu noutati.

Marcela Brasovean
Marcela Brasovean 06 nov 2011, 12:25

super reteta,am probato si credetima are rost sa o incerci si tu! Delicios 

lena
Elena (lena) 05 nov 2011, 16:17

Ref. la aluatul de placinte - interesant, uite ca nu m-am gandit dar cred ca ar merge

anarica
anarica 05 nov 2011, 14:27

Arata foarte bine , trebuie neaparat incercata, multumesc

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 04 nov 2011, 17:38

Fantastica reteta trebuie incercata neaparat, cat mai curand! Crezi ca se poate face si cu carne de pui macinata? Multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Cristina Elena (Cri Elena) 04 nov 2011, 17:41

Sigur ca se poate

Arata toate comentariile