Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere)

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere)

Dacă vreți să păstrați 100% din toate vitaminele fructelor și pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai potrivită. De obicei fac așa zmeura și coacăzele, alte fructe nu am încercat, dar cred că merge.

Chestia este să puneți cantitate dublă de zahăr la greutatea de fructe și după ce le prelucrați cum vedeți în rețetă, se țin la frigider neapărat. Astfel, iarna acest amestec va avea același gust, culoare și savoare, mai bun decât orice dulceață ați gustat vreodată.

Rețeta este pentru 1 kg de fructe - am testat și din această cantitate de fructe și zahăr ies cam 2 litri de "dulceață".

Ingrediente

Fructe
1 kg
aici zmeura și coacăze
Zahăr
2 kg
   

Pași de urmat

Pas 1

Zmeura am ales-o bine (dacă este din grădina proprie prefer să nu o spăl) și am pus-o într-un lighean mai mare.

Dacă o spălați aveți grijă să o scurgeți bine de apă printr-o sită.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 1
Pas 2

Adăugați zahărul.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine fructele și zahărul.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 3
Pas 4

Apoi treceți toată compoziția prin mașina de tocat. Puteți să încercați și cu un robot de bucătărie mai puternic - la noi acasă se face cu mașina de tocat și iese perfect.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu lingura tot amestecul să-l uniformizați.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 5
Pas 6

Turnați dulceața în borcane curate și uscate, puneți capace - păstrați la frigider și oricând vreți mâncați din ea, ține foarte bine chiar și peste 5-6 luni.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 6
Pas 7

Exact la fel am făcut și cu coacăzele.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 7
Pas 8

Dulceața crudă de coacăze mai de aproape. Culoare și textură sunt chiar mai bune decât în poză.

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 8
Pas 9

Și aici dulceața de zmeură, o folosiți la orice vă place ca și orice dulceață clasică. Asta este mult mai aromată și gustoasă, amestecată cu iaurt sau la clătite - o bunătate!

Poftă Bună!

Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (cam 2 litri și jumate)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

emily
emily 27 Jun 2012, 15:54

Lena, eu la zmeura am incercat si un kg de zahar la unul de fructe si am mers perfect deja de 2 ani, prepar zmeura doar asa.

knife tiger
knife tiger 27 Jun 2012, 17:42

dulceata trebuie tinuta tot timpul la frigider???

lena
Elena (lena) knife tiger 27 Jun 2012, 17:53

Emily, am incercat si eu cu mai putin zahar dar tot parca mi se parea ca incepe sa fermenteze. Rudele de la care am preluat reteta asa mi-au proportia, cu 1:2, am zis sa nu mai schimb, sa fie la sigur. In plus imi place cum face krantz zaharul :)

Knife Tiger, da se tine la frigider tot timpul - pentru comoditate se poate pune intr-o sticla mare de plastic de la suc, si se tine pe usa(am vazut asa la unii).

sarian
sarian 27 Jun 2012, 21:01

1. trebuie sa fie  o solu'ie suprasaturata se zahar 2. contactul cu metalul nu ete foarte indicat,

clau06
claudia (clau06) 09 Feb 2013, 21:08

Buna Lena,am si eu o intrebare:cu capsuni crezi ca merge,pe aici nu gasim zmeura ,dar capsuni sint din plin.Daca da tot asa 1:2?Multumesc

lena
Elena (lena) claudia (clau06) 09 Feb 2013, 23:06

Capsunile nu am incercat, daca nu sunt foarte apoase cred ca merge.

Eu le pun zahar 1:1 si le congelez, ca sa fiu sigura, isi pastreaza perfect gustul, culoarea si aroma.

mirabela alina
mirabela alina 05 Aug 2014, 14:01

Buna Lena, am si eu o intrebare, cum as putea conserva zmeura fara zahar si fara fierbere, eventual cu un indulcitor natural pentru iarna.Pana acuma am pus doar la congelator zmeura dar dupa decongelare parca nu e asa de buna.Ma gandesc ca daca s-ar putea conserva la borcan ar fi mult mai aromata decat cea de la congelator.Multumesc si o zi cat mai frumoasa va doresc.

lena
Elena (lena) 05 Aug 2014, 15:52

Cu indulcitor nu recomand, poate si nu altereaza gustul dar nu sunt buni deloc.

Poti sa incerci cu miere, un borcan mai mic si vezi daca nu fermenteaza.

Rora
Rora 23 Aug 2014, 15:20

Eu ma intreb de ce nu s-ar separa samburii de fructe inainte de a pune zaharul? Am cumparat un storcator prin masticare Hurom, e plastic in interior, nu ar oxida, si cu sita pt nectaruri, poti avea si pulpa si suc. Mai ramane si in compartimentul pt samburi putina pulpa, dar aceea doar sa fie fie spalata cu apa pt separare, fie amestecata cu zahar si ea. Si, ma mai gandesc la o varianta, in loc de zahar sa punem fructoza, o cantitate mai redusa, pt ca e mai dulce decat zaharul, in schimb nu obliga ficatul la un efort triplu ca si zaharul ce pacaleste ficatul. Acum,sigur ca fructoza e mult mai scumpa, cca 15 lei 500 gr, dar sa mananci sanatos in timp e f important pt sanatate, iar mancand un dulce cu placerea data de gustul minunat, in mod sigur il vom manca si mai cu placere daca, o sa constientizam ca e si sanatos totodata! Eu incerc sa inlocuiesc zaharul din dulciuri si,  retete cu fructoza m-ar interesa, apoi incerc sa inlocuiesc faina alba din alimentatie cu cea integrala, dar am prins sarje de faina veche ce s-a amarat din acest motiv. Lansez o provocare: sa incercam sa nu ne privam de placeri, insa sa o facem cu produse cat mai sanatoase!

RusandaD680
Rusanda D (RusandaD680) Rora 25 Jul 2021, 21:18

E mult mai buna daca se separa samburii. Se poate patra foarte bine in congelator in pungi de gheata, fara zahar.

ElenaGalin707
Elena Galin (ElenaGalin707) 20 Jun 2017, 06:44

Ca sa nu fermenteze zmeura,coacaza.am adaugat cite 1lingura spirt .se pastreaza perfect.La 1kg de fructe se pune cantitatea data.

Nota mea pentru rețetă:
RusandaD680
Rusanda D (RusandaD680) Elena Galin (ElenaGalin707) 25 Jul 2021, 21:21

Nu prea merge cu spirt daca e sa mancam sanatos.

LidiaLidya538
Lidia Lidya (LidiaLidya538) 22 Jul 2020, 10:09

Buna, cu Afine a incercat cineva?

Oxana
Oxana 21 Apr 2021, 15:51

Buna ziua draga Lena, va scriu cu mult drag din Australia. Din pacate la noi in Autralia de Vest zmeura este o delicatesa, asa ca 125g costa intre $4 si $7.99. Asa ca eu nu cred ca as putea justifica $80 pentru un kilogram de zahar. Daca as folosi zmeura inghetata, oare ar putea iesi ceva? A incercat cineva metoda asta si le-a iesit zmeura asa ca la mama acasa? Tare sunt curioasa sa incerc si sa vad si eu, mai ales ca intram acusi in iarna :) 

Va multumesc anticipat pentru orice sfat!

Oxana 

  

lena
Elena (lena) Oxana 21 Apr 2021, 15:55

Sigur puteti incerca si cu zmeura congelata, mai ales daca pretul este mult mai convenabil.😉

Oxana
Oxana Elena (lena) 22 Apr 2021, 14:29

Neaparat voi incerca si va voi zice cum a iesit! Va imbratisez cu drag si va multumesc pt toate retetele! Toate pe care le-am incercat au iesit exact asa cum le stiu de acasa :)