Fructe conservate cu zahăr (fără fierbere)
Dacă vreți să păstrați 100% din toate vitaminele fructelor și pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai potrivită. De obicei fac așa zmeura și coacăzele, alte fructe nu am încercat, dar cred că merge.
Chestia este să puneți cantitate dublă de zahăr la greutatea de fructe și după ce le prelucrați cum vedeți în rețetă, se țin la frigider neapărat. Astfel, iarna acest amestec va avea același gust, culoare și savoare, mai bun decât orice dulceață ați gustat vreodată.
Rețeta este pentru 1 kg de fructe - am testat și din această cantitate de fructe și zahăr ies cam 2 litri de "dulceață".
Ingrediente
●
Fructe
1 kg
aici zmeura și coacăze
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Zmeura am ales-o bine (dacă este din grădina proprie prefer să nu o spăl) și am pus-o într-un lighean mai mare.
Dacă o spălați aveți grijă să o scurgeți bine de apă printr-o sită.
Pas 3
Amestecați bine fructele și zahărul.
Pas 4
Apoi treceți toată compoziția prin mașina de tocat. Puteți să încercați și cu un robot de bucătărie mai puternic - la noi acasă se face cu mașina de tocat și iese perfect.
Pas 5
Amestecați bine cu lingura tot amestecul să-l uniformizați.
Pas 6
Turnați dulceața în borcane curate și uscate, puneți capace - păstrați la frigider și oricând vreți mâncați din ea, ține foarte bine chiar și peste 5-6 luni.
Pas 7
Exact la fel am făcut și cu coacăzele.
Pas 8
Dulceața crudă de coacăze mai de aproape. Culoare și textură sunt chiar mai bune decât în poză.
Pas 9
Și aici dulceața de zmeură, o folosiți la orice vă place ca și orice dulceață clasică. Asta este mult mai aromată și gustoasă, amestecată cu iaurt sau la clătite - o bunătate!
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
(cam 2 litri și jumate)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)