Ingrediente
●
Visine fara samburi
1 kg
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Visinele se curata de samburi - aveti grija sa nu ramana vreunul pe acolo.
Pas 2
Si le treceti prin robot - eu nu le fac chiar pasta, imi place sa se simta bucatele.
Foarte important sa nu ajunga vreun sambure pe acolo pentru ca se marunteste in robot si va fi gem cu scartz :)
Pas 3
Adaugati zaharul la visinele maruntite si amestecati bine - lasati vreo ora sa-si mai lase zeama.
Pas 4
Turnati intr-o tigaie/cratita(de 28 cm diametru a fost a mea) aproximativ 4 polonice din amestecul de visine si puneti la fiert.
Pas 5
Cand incepe sa fiarba micsorati putin focul.
Pas 6
Reglati flacara sub cratita sa fiarba intens, cu spuma, dar sa nu va iasa pe afara.
Amestecati periodic si lasati asa la fiert cam 10-12 minute.
Pas 7
Am observat ca gemul de visine trebuie sa fiarba cu cateva minute mai mult decat cel de capsuni.
Dupa ce a fiert intens vreo 10-12 minute, faceti focul mai mic si testati picatura pe farfurie - daca mai trebuie mai lasati 3-4 minute la fiert.
Oricum desi pare lichid cand este fierbinte, dupa racire se ingroasa bine.
Pas 8
Il turnati fierbinte in borcane uscate si curate, inchideti ermetic capacul.
Asta-i tot, nu punem conservant si nici nu le sterilizam, stau foarte bine peste iarna, chiar si in camara de la bloc.
Pas 9
Ies aproximativ 3 borcane dintr-un kg de visine - daca faceti cantitate mai mare trebuie doar sa fierbeti dulceata in cateva ture - si nu mai mult de 4 polonice de amestec crud de visine cu zahar la o cratita/tigaie de 28 cm.
Pas 10
Aici dupa racire, vedeti cat de gros este.
Foarte buna si chiar va recomand - eu am planuri marete cu acest gem, trebuie sa mai fac inca macar 10 borcane.
Pofta Buna!
Cantitate:
1200 g
(3 borcane de 300g)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)