Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Caisele se spala si se curata de samburi.
Pas 2
Intr-un tuci sau ceaun se pune apa la fiert.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba apa se adauga zaharul, se amesteca periodic pana se dizolva.
Pas 4
Dupa ce fierbe siropul il mai lasati 10 minute la foc mic sa se mai lege.
Pas 5
Apoi se adauga caisele si se amesteca bine.
Pas 6
Dupa ce a fiert 15-20 de minute la foc mic toata compozitia, va trebui blendata pentru a obtine un gem uniform ca textura si culoare.
Pas 7
Pasati bine fructele, sa nu va ramana bucatele mici. Dupa pasare mai lasati sa fiarba 10-15 minute la foc mic. Atentie! Nu fierbeti prea mult gemul, isi va pierde din culoare si aroma. Daca nu aveti timp sa-l puneti in borcane, mai bine opriti focul si il temrinati cand aveti timp.
Pas 8
Cand vreti sa-l puneti in borcane gemul obligatoriu trebuie sa fiarba, la foc mic, se opreste aragazul cand terminati de pus in borcane.
Pas 9
Borcanele se spala si se lasa la uscat - sau se usuca repede in cuptor. Se umple bine cu gemul fierbinte, se infileteaza capacele si se lasa sa se raceasca complet.
Pas 10
Deci, la ce se poate folosi - dizolvat cu putina apa fierbinte, la insiropare torturi - cred ca va dati seama ca am inceput testarile la tortul Sacher
Pas 11
Pentru papanasi, clatite, etc - cred ca va dati seama ce arome veti avea...delicios.
Pas 12
Pentru ornare si decorare prajituri, torturi, inghetate, etc.
Deci Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 borcane de 320 ml)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)