Gem de caise

Gem de caise

Cred ca gemul de caise ar fi unul din principalele pe care trebuie sa le faceti pentru iarna - aroma, culoarea si textura sunt incomparabile cu altele, plus si abundenta de materie prima :)

Merge perfect ca gem la orice mancare va place, sau il folositi pentru insiropare si decorare torturi, prajituri, inghetata - vedeti mai jos in pasi.

Ingrediente

Caise
1 kg
Zahar
1 kg
Apa
1 pahar
de 200ml

Pasi de urmat

1

Caisele se spala si se curata de samburi.

2

Intr-un tuci sau ceaun se pune apa la fiert.

3

Cand incepe sa fiarba apa se adauga zaharul, se amesteca periodic pana se dizolva.

4

Dupa ce fierbe siropul il mai lasati 10 minute la foc mic sa se mai lege.

5

Apoi se adauga caisele si se amesteca bine.

6

Dupa ce a fiert 15-20 de minute la foc mic toata compozitia, va trebui blendata pentru a obtine un gem uniform ca textura si culoare.

7

Pasati bine fructele, sa nu va ramana bucatele mici. Dupa pasare mai lasati sa fiarba 10-15 minute la foc mic. Atentie! Nu fierbeti prea mult gemul, isi va pierde din culoare si aroma. Daca nu aveti timp sa-l puneti in borcane, mai bine opriti focul si il temrinati cand aveti timp.

8

Cand vreti sa-l puneti in borcane gemul obligatoriu trebuie sa fiarba, la foc mic, se opreste aragazul cand terminati de pus in borcane.

9

Borcanele se spala si se lasa la uscat - sau se usuca repede in cuptor. Se umple bine cu gemul fierbinte, se infileteaza capacele si se lasa sa se raceasca complet.

10

Deci, la ce se poate folosi - dizolvat cu putina apa fierbinte, la insiropare torturi - cred ca va dati seama ca am inceput testarile la tortul Sacher

11

Pentru papanasi, clatite, etc - cred ca va dati seama ce arome veti avea...delicios.

12

Pentru ornare si decorare prajituri, torturi, inghetate, etc.

Deci Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 borcane de 320 ml)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:20

Buna. Mie mi  se pare cel mai fin si parfumat gem. Fac cateva borcane in fiecare an, pentru Prajitura Arlechin,care e foarte simpla si gemul face tot. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 15 Jul 2017, 22:01

Pentru prima data am facut dulceata de caise atat ca eu am lăsat bucati de caise ca asa au vrut băietii dar a iesit super bun

GabrielaGabi617
Gabriela Gabi (GabrielaGabi617) 06 Jul 2017, 19:51

Buna , oare as putea sa fac gemul de caise  ....cum ai facut si gemul de capsuni  ? as vrea sa am si putin fruct  , multumesc  .

lena
Elena (lena) Gabriela Gabi (GabrielaGabi617) 06 Jul 2017, 20:33

Da, sigur, este perfect si cu caise.

GabrielaGabi617
Gabriela Gabi (GabrielaGabi617) Elena (lena) 06 Jul 2017, 21:04

multumesc .

mILKA
mILKA 01 Aug 2015, 16:34

Buna Lena, vreau sa-ti multumesc pentru retetele postate aici, le-am descoperit acum un an si sunt tare multumita de rezultate! Vreu sa te intreb cu se face gemul sau dulceata de piersici, la fel cum ai descris aici cu caisele?

Mersi mult! Si succese mari in continuare!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) mILKA 03 Aug 2015, 10:55

Ma bucur mult ca va place, este si preferatul familiei noastre!

Cel de piersici este la fel de gustos, si se face exact ca si asta.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 18 Sep 2013, 17:30

MULTUMESC ANTICIPAT!

lena
Elena (lena) 18 Sep 2013, 16:42

Nu am mancat niciodata,dar ma voi interesa de reteta.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 18 Sep 2013, 16:39

LENA, DACA TOT E TIMPUL DE CONSERVE, ZILELE ASTEA AM MINCAT MERE PADURETE INSIROPATE NU STIU CUM, ASA DE BUNEEEEEE, DE-TI ASA GURA APA, POATE STII TU CUM SE FAC, AM CAUTAT DAR NU GASESC NIMIC,

......UNDE MAI PUI CA ERAU IN BORCAN CU TOT CU CODITE, IAR LA GUST DE PARCA AR FI FOST FRUCTE CONFIATE...

POATE NU TREBUIA AICI POSTATA INTREBAREA, DAR SCRIIND MI-A SI VENIT IDEEA!!!!!

o ZI CIT MAI BUNA SI NOI INSPIRATII LA GATIT!

Ludmila2011
Ludmila2011 03 Jul 2013, 14:14

dupa ce blendam caisele cît timp mai lăsăm la foc?

lena
Elena (lena) Ludmila2011 03 Jul 2013, 14:25

Citeste atent pasul 7.

iasmina
iasmina 29 Sep 2011, 17:47

hmmmmm ce bine arata

Nota mea pentru reteta:
Elena.M
Elena (Elena.M) 23 Jul 2011, 14:28

Eu am facut o serie de gem de caise c-am 5 kg de caise.Maine mai merg in piata sa mai cumpar caise si am sa fac si asa cum spui tu "blenduit" pt ca sincer niciodata nu am facut asa.Cred ca ar iesi ca o marmelada lichida.Foarte interesanta.Revin cu detalii........te pup,Lena.

Arata toate comentariile