Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Caisele se spală și se curăță de sâmburi.
Pas 2
Într-un tuci sau ceaun se pune apa la fiert.
Pas 3
Când începe să fiarbă apa se adaugă zahărul, se amestecă periodic până se dizolvă.
Pas 4
După ce fierbe siropul îl mai lăsați 10 minute la foc mic să se mai lege.
Pas 5
Apoi se adaugă caisele și se amestecă bine.
Pas 6
După ce a fiert 15-20 de minute la foc mic toată compoziția, va trebui blendată pentru a obține un gem uniform ca textură și culoare.
Pas 7
Pasați bine fructele, să nu vă rămână bucățele mici. După pasare mai lăsați să fiarbă 10-15 minute la foc mic. Atenție! Nu fierbeți prea mult gemul, își va pierde din culoare și aromă. Dacă nu aveți timp să-l puneți în borcane, mai bine opriți focul și îl terminați când aveți timp.
Pas 8
Când vreți să-l puneți în borcane gemul obligatoriu trebuie să fiarbă, la foc mic, se oprește aragazul când terminați de pus în borcane.
Pas 9
Borcanele se spală și se lasă la uscat - sau se usucă repede în cuptor. Se umple bine cu gemul fierbinte, se înfiletează capacele și se lasă să se răcească complet.
Pas 10
Deci, la ce se poate folosi - dizolvat cu puțină apă fierbinte, la însiropare torturi - cred că vă dați seama că am început testările la tortul Sacher
Pas 11
Pentru papanași, clătite, etc - cred că vă dați seama ce arome veți avea...delicios.
Pas 12
Pentru ornare și decorare prăjituri, torturi, înghețate, etc.
Deci Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 borcane de 320 ml)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)