Pulpe de pui cu sos de roșii (și ciuperci)

Pulpe de pui cu sos de roșii (și ciuperci)

O altă variantă de a găti pulpele! Foarte simplu, dar extrem de bun! Sosul e din roșii, ciuperci, ceapă și usturoi (eu am pus ardei roșu în locul ciupercilor). Merge perfect cu piure de cartofi ori cu orez!

Ingrediente

Pulpe inferioare de pui
4 buc
Rosii conserva
300 g
am pus 3/4 dintr-o doză de 400 g de roșii cuburi decojite
Catei de usturoi
3 buc
Ceapa
1 buc
mare sau 2 mici
Ciuperci
1 buc
opțional - 1 cutie mică
Supa de gaina
1 buc
un pahar - eu am pus apă
Patrunjel verde
1 linguri
Sare,piper
1 lingurite
după gust
Faina
1 linguri
Unt
1 linguri
Ardei rosu
1 buc
o bucățică, eu am pus în loc de ciuperci

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Tăiem ceapa nu prea mărunt, tocăm pătrunjelul, feliem subțire usturoiul și ardeiul (pentru cei care aleg să pună și ardei). Aici se pregătesc și ciupercile, scurse de apă, numai bune de pus în tigaie.

3

Într-o tigaie punem untul și prăjim ușor pulpele până își schimbă puțin culoarea.

4

Adăugăm peste ele pătrunjelul tocat.

5

Le mutăm apoi în vasul care va merge la cuptor.

6

În aceeași tigaie adăugăm ceapa tocată mare, ciupercile și/sau ardeiul și usturoiul. Le lăsm câteva minute până se înmoaie ceapa.

7

Punem făina peste roșii într-o cană.

8

Urmează să adăugăm supa de găină/apa și sosul de roșii cu făină peste legumele din tigaie.

9

Așa arătau înainte să adaug roșiile și apa.

10

Am pus apa...

11

Apoi roșiile, sarea și piperul. Am amestecat bine.

12

Lăsăm să fiarbă bine circa 5 minute.

13

Turnăm sosul peste pulpele din vas.

14

Punem vasul la cuptor la foc potrivit spre mic.

15

Eu le-am lăsat vreo 2 ore bune, timp în care am scos vasul din când în când, am întors pulpele și le-am tot acoperit cu sos. Verificați ușor cu o furculiță carnea, să fie făcută. Nu vă speriați de arsura de pe vas; se spală repede dacă lăsați puțin vasul cu apă să se înmoaie „prăjeala aia”. Poftă mare!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (pt 2 persoane)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 145 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Delyrics
Delyrics 12 iul 2014, 19:16

Am facut aceste pulpe si au iesit delicioase! Eu am avut pulpe dezosate... iar in sos am pus si ciuperci si ardei gras. Foarte bun  Toata fam a fost multumita de rezultat :) Multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: