Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca

Aceasta prajitura este foarte simplu de facut, este gustoasa, acrisoara, cu gust de vanilie si...ieftina. Se face in aproximativ o ora si este fara coacere.

Ingrediente

Biscuiti simpli
500 g
tip Petit beurre
Mere
1 kg
Zahar
200 g
Unt
100 g
Scortisoara
0.5 lingurite
Lapte
500 ml
Faina
60 g
Oua
4 buc
numai galbenusurile
Pastaie de vanilie
1 buc
sau 2 prafuri vanilate

Pasi de urmat

Pas 1

Incepem cu merele. Nu am poza cu pregatirea lor. Le faceti cum doriti. Se spala se rad,si se pun la calit impreuna cu 100 gr.zahar si 50 gr.unt. Se lasa aprox.10 min.pana scade zeama  La sfarsit se adauga o jumatate de lingurita de scortisoara si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 1
Pas 2

Facem crema de vanilie. Intr-o oala punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie sau esenta,sau z.vanilat,ce doriti. Pana fierbe laptele,se pun intr-un bol  mai mare (sa incapa apoi si laptele) cele 4 galbenusuri cu  100 gr.zahar si faina. Se amesteca bine.

 

 

 

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 2
Pas 3

Cand laptele a fiert turnam cate putin in bolul cu oua....si amestecam bine. Turnam incet, pe rand tot laptele amestecand. Apoi il turnam din nou in oala in care a fiert si il punem pe foc,amestecand continuu pana se ingroasa.  Se ia de pe foc si in el asa caldut se pun restul de 50 gr. de unt amestecand. Se lasa la rece amestecand din cand in cand sa nu faca crusta deasupra. Eu il pun in chiuveta cu apa rece.

 

 

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 3
Pas 4

Asambam prajitura. Se ia o tava cu dimensiunea de 25x30 cm.si se captuseste cu hartie de copt sau cu folie alimentara lasandu-se mai mare ca sa o si acoperim la final. Se aseaza un strat de biscuiti unul langa altul.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 4
Pas 5

 

 

 

Peste biscuiti punem toate merele si acoperim cu al doilea strat de biscuiti

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 5
Pas 6

Daca crema de vanilie s-a racit, o intindem si pe aceasta peste biscuiti. La mine vedeti peste biscuiti un praf maro. Este scortisoara care am uitat sa o bag in mere !!! Vreau sa va spun ca aceasta crema de vanilie se numeste crema de lapte fiarta sau crema pasticcera sau creme patissiere. O puteti folosi la umplerea eclerelor, a torturilor simple, puteti adauga cat e calda ciocolata, si orice arome doriti. Si ati vazut ce simplu se face.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 6
Pas 7

Si am ajuns si la final.Punem ultimul strat de biscuiti. Eu aici ca sa fie mai frumos am pus intercalat cu biscuiti de cacao. Apasati putin cu mana peste ei sa stea drept.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 7
Pas 8

Acoperim cu plusul de folie si bagam in frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 8
Pas 9

Aici vedeti alta facuta cu biscuiti de aceeasi culoare. Am facut-o intr-o luna de vreo 5 ori.

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 9
Pas 10

Dupa racire prajitura se taie patrate dupa biscuitii de deasupra. Puteti sa faceti si o glazura de cacao, sau sa puneti deasupra fiecarui biscuit cate un moț de frisca sau langa, o lingura de inghetata. Este delicioasa si m-as bucura daca ati face-o.

POFTA BUNA !

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si budinca - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

mthmb
mthmb 15 Oct 2017, 17:51

Cand eram mic faceam un desert oarecum ca acesta, dar simplificat... scufundam biscuiti in budinca si ii puneam unul peste altul. Era super. Mai bun decat orice prajitura facea mama mea.

Cred ca si asta o sa fie bun. O sa-l incerc.

Stefy3
Stefy3 16 Oct 2017, 07:07

Interesanta reteta,usor de facut si cred si foarte gustoasa,o s-o incerc si eu pt fetitele mele si o sa revin cu poza:)

Felicitari Tiki pt toate retetele postate!

Sa ai spor in continuare!

tiki
tiki Stefy3 16 Oct 2017, 08:04

Multumesc Stefy 3,da, sa stii ca se face foarte simplu.  Eu spor as mai avea, dar nu mai am pentru cine. Cand merg sau cand vin copiii. Tie iti doresc ca vad ca ai pe cine incanta. Numai bine.

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 16 Oct 2017, 12:00

multumim Lena! ca intotdeauna idei bune pentru bucatarese grabite. Cred ca voi folosi in loc de crema de vanilie o portie de crema de lapte facuta tot dupa o reteta de pe acest site si pe care o am la congelator.

tiki
tiki Stroe Adriana (adriana st) 16 Oct 2017, 13:04

Da si aceasta se mai numeste crema de lapte, am scris la pasul 7. Numai sa stea putin mai tare sa nu curga si neaparat in frigider inainte de servire. Eu m-am cam grabit ca am avut musafiri ,dar se poate pune inainte de servire in congelator vreo 30 de minute, nu mai mult sa nu inghete,ca se taie f. bine. Am pus eu cam 2 randuri de biscuiti ca nu aveam loc de toata tava si au aratat tare bine la taiere. Succes.

Stefy3
Stefy3 20 Oct 2017, 18:04

Felicitari Tiki pt castigarea concursului, meriti din plin locul I pt toate retetele postate de tine,munca depusa si mai ales ca ai impartasit cu noi din experientele tale:)

tiki
tiki Stefy3 20 Oct 2017, 21:22

Multumesc mult Stefy3, sincer credeam ca si tu vei lua un loc. Nu vreau sa  comentez celelalte locuri, dar... Multa sanatate iti doresc si poate la alt concurs vei castiga tu. Nu te lasa, numai bine.

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 10 Apr 2018, 01:19

cu un mot de frisca si cu crema de lapte in loc de budinca

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: