Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se pune faina. Eu la orice reteta, faina o cern inainte, pentru a se aera,
Pas 2
Separat in alt bol mai mic se pune zaharul, laptele caldut, drojdia uscata si mesteci.
Pas 3
Toate astea din bolul mic, le torni peste faina.
Pas 4
Adaugi ouale,uleiul si mesteci. Iese un aluat moale si cam lipicios.La sfarsit adaugi si sarea, un sfert de lingurita, NU cum am scris sus, ca nu am putut scrie 0,25 lingurita. Deci putina sare.Mesteci cu o paleta-lingura 5 minute. Apoi acoperi cu o folie, panza si lasi la dospit 30 minute.
Pas 5
In timp ce dospeste aluatul ne ocupam de sirop. Intr-un cratit-oala, pui apa la fiert si adaugi zaharul. Mesteci pana se dizolva, apoi stingi focul si adaugi esenta de rom.
Pas 6
Formele de savarina le ungi cu unt si tapetezi cu faina. Eu am numai 6,asa ca am folosit si cateva de briose din silicon. Formele le pui intr-o tava de prajitura (nu trebuie hartie,dar la mine asa era).
Pas 7
Aluatul a crescut. Il lasam asa si ne apucam sa umplem formele.
Pas 8
Luam cu o lingurita din aluat si cu alta lingurita ne ajutam sa punem aluatul care e cam lipicios in forme.Le umplem cam de trei sfert din forma.
Pas 9
Lasi sa creasca in forme 15-20 minute.
Pas 10
Le lasi in cuptor aprox.30 minute, pana devin roz deasupra.
Pas 11
Le scoti si le intorci pe partea cealalta, adica cu josu-n sus. Vedeti ca la mine-s diferite din cauza formelor. Ar fi trebuit sa-mi iese vreo 12, dar formele de briose fiind mai mari....mi-au iesit numai 9.
Pas 12
Acuma puteti sa faceti in 2 feluri. Ori taiati capacul de trei sfert, ori il taiati de tot.. Cum doriti.
Pas 13
Scufunzi apoi fiecare gogosica in siropul de zahar. Atat siropul,cat si gogosica trebuie sa fie reci. Intoarceti pe ambele parti, absorb mult sirop, veti vedea ca se ingreuneaza, si apoi le puneti pe platou.
Pas 14
Intre timp bati frisca de care doriti sa fie. Apoi cu un spriţ umpleti fiecare gogosica. Recunosc ca aici am asteptat ajutor, ca mai imi trebuia o mana, nu puteam sa tin si capacelul si spriţul si aparatul foto. Mai simplu mi-a fost la cele cu capacul taiat complect. Frisca puneti din abundenta.
Pas 15
Cam asa arata, recunosc ca altadata mi-au iesit mai frumoase, dar de bune-s tare bune. Secretul este ca savarinele trebuie sa fie RECI. Deci le puneti la frigider pentru 8 ore, cel mai bine peste noapte. Am postat multi pasi, dar sunt f.simplu de facut.
POFTA BUNA !.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)