Ciufulita cu gem

S
Ciufulita cu gem

Reteta o am de la o vecina din bloc, este usor de facut, cu putine ingrediente. Merita s-o incercati!

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
250 g
Ulei
200 ml
Praf de copt
1 buc
Zahar vanilat
2 buc
Coaja de lamaie rasa
2 lingurite
Sare
1 lingurite
Faina
500 g
Gem
400 g

Pasi de urmat

1

Pregatim intai ingredientele.

2

Se amesteca bine cu un tel ouale cu zaharul.Daca folositi tava clasica de la aragaz puneti 6oua.

3

Apoi punem putin cate putin uleiul si amestecam bine.

4

Adaugam zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.

5

Adaugam faina si praful de copt,amestecam bine,trebuie sa iasa o coca moale.Luam cam o treime din cantitatea de coca,o punem pe o folie de plastic si o bagam la frigider cam pentru 20min,sa se intareasca putin sa o putem razui deasupra prajiturii.

6

Asternem hartie de copt in tava si punem coca,pe care o aplatizam cu palmele astfel incat sa acopere toata suprafata.Peste coca intindem gemul(eu am folosit gem de prune)in strat uniform.

7

Scoatem din frigider coca pastrata la pasul 5 si o razuim pe razatoare deasupra gemului.

8

O introducem in cuptor,pe treapta din mijloc pentru aproximativ 40 min la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

9

 

O lasam sa se raceasca bine si apoi o pudram cu zahar.

Pofta buna !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 15 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !