Prajitura cu branza

C
Prajitura cu branza

O prajitura din categoria retetelor super-rapide. In 5 minute ati si bagat-o la cuptor.

Este putin mai neobisnuita in privinta prepararii asa zisului "aluat", de fapt sunt niste firimituri,dar nu va fie teama, la final totul este moale si foarte gustos.

Stratul de deasupra are un usor gust de biscuiti.

Ingrediente

Faina
3 pahare
de 250 ml, daca vrei ca stratul de sus sa nu fie asa faramicios, poti pune 2,5 pahare, asa am pus si eu
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
Unt
125 g
poti pune si 100 ,untul trebuie sa fie la temperatura camereigr.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Pt.umplutura: branza de vaci
500 g
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
Oua
3 buc
daca branza este foarte moale, adaugati 2 oua,se poate pune si un ou plus 20 gr. de amidon
Vanilie
1 buc
Stafide
3 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mainile, va rezulta un "aluat' sub forma de firimituri.

2

Pentru umplutura, amesteci branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)


3

Pui jumatate din firimituri-"aluat" in tava, tapetata cu hartie de copt

 

4

Apoi pui deasupra toata umplutura, e mai usor de intins cu cutitul


5

Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.


6

Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste putin deasupra.


7

Inca o poza ca sa vedeti sectiunea


Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 20 bucati (o tava aproape cat cea de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Branza, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

raluu
raluu 28 mar 2015, 20:26

Buna. Am incercat si eu reteta. Am urmat pasii, facand exact cum ai zis si nu mi a iesit. Nu era facuta. Zici ca mancai faina direct din punga. :( repet, am urmat pasii exact cu i.ai descris. Care poate fi cauza?

lena
Elena (lena) raluu 28 mar 2015, 20:48

Cred ca ai pus putin mai multa faina.

raluu
raluu 28 mar 2015, 20:58

Am pus asa cum ai scris tu. Da ca sa fiu sigura, imi poti spune in grame cam cat ar veni? Ca eu m.am obisnuit ca produsele solide sa le masor in grame nu litri. Merci

raluu
raluu 28 mar 2015, 21:01

Am facut multe retete de pe site ul tau. Si toate mi au iesit. Numai asta nu a iesit :(

lena
Elena (lena) 28 mar 2015, 21:01

Reteta de aici nu-mi apartine, dar o cunosc. Faina ar fi vreo 350g cred, te orientezi asa- aluatul sa fie faramituri, dar untul sa absoarba faina.

raluu
raluu 28 mar 2015, 21:14

Aha. Am inteles. Acum stiu si de ce nu a iesit: nu era postata de tine :) e destul de ambigua si prost scrisa. Ml, grame...sunt chestii diferite. Merci de lamuriri