Prajitura cu branza

C
Prajitura cu branza

O prajitura din categoria retetelor super-rapide. In 5 minute ati si bagat-o la cuptor.

Este putin mai neobisnuita in privinta prepararii asa zisului "aluat", de fapt sunt niste firimituri,dar nu va fie teama, la final totul este moale si foarte gustos.

Stratul de deasupra are un usor gust de biscuiti.

Ingrediente

Faina
3 pahare
de 250 ml, daca vrei ca stratul de sus sa nu fie asa faramicios, poti pune 2,5 pahare, asa am pus si eu
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
Unt
125 g
poti pune si 100 ,untul trebuie sa fie la temperatura camereigr.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Pt.umplutura: branza de vaci
500 g
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
Oua
3 buc
daca branza este foarte moale, adaugati 2 oua,se poate pune si un ou plus 20 gr. de amidon
Vanilie
1 buc
Stafide
3 linguri
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mainile, va rezulta un "aluat' sub forma de firimituri.

Prajitura cu branza - Pas 1
Pas 2

Pentru umplutura, amesteci branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)


Prajitura cu branza - Pas 2
Pas 3

Pui jumatate din firimituri-"aluat" in tava, tapetata cu hartie de copt

 

Prajitura cu branza - Pas 3
Pas 4

Apoi pui deasupra toata umplutura, e mai usor de intins cu cutitul


Prajitura cu branza - Pas 4
Pas 5

Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.


Prajitura cu branza - Pas 5
Pas 6

Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste putin deasupra.


Prajitura cu branza - Pas 6
Pas 7

Inca o poza ca sa vedeti sectiunea


Prajitura cu branza - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (o tava aproape cat cea de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Branza, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

raluu
raluu 28 Mar 2015, 20:26

Buna. Am incercat si eu reteta. Am urmat pasii, facand exact cum ai zis si nu mi a iesit. Nu era facuta. Zici ca mancai faina direct din punga. :( repet, am urmat pasii exact cu i.ai descris. Care poate fi cauza?

lena
Elena (lena) raluu 28 Mar 2015, 20:48

Cred ca ai pus putin mai multa faina.

raluu
raluu 28 Mar 2015, 20:58

Am pus asa cum ai scris tu. Da ca sa fiu sigura, imi poti spune in grame cam cat ar veni? Ca eu m.am obisnuit ca produsele solide sa le masor in grame nu litri. Merci

raluu
raluu 28 Mar 2015, 21:01

Am facut multe retete de pe site ul tau. Si toate mi au iesit. Numai asta nu a iesit :(

lena
Elena (lena) 28 Mar 2015, 21:01

Reteta de aici nu-mi apartine, dar o cunosc. Faina ar fi vreo 350g cred, te orientezi asa- aluatul sa fie faramituri, dar untul sa absoarba faina.

raluu
raluu 28 Mar 2015, 21:14

Aha. Am inteles. Acum stiu si de ce nu a iesit: nu era postata de tine :) e destul de ambigua si prost scrisa. Ml, grame...sunt chestii diferite. Merci de lamuriri