Amandine

Amandine

O prajitura delicioasa, racoroasa si pe gustul tuturor.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
300 g
Faina
250 g
Cacao
50 g
Apa
6 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Ciocolata cu lapte
400 g
Crema
Frisca lichida
500 ml
Zahar
6 linguri
Sirop
Apa
1 l
Esenta de rom
1 buc
fiola
Nes
2 linguri
2 pliculete
Ciocolata amaruie
200 g
Glazura
Frisca lichida
150 ml

Instrumente

Mixer
tava

Pasi de urmat

1

Blatul: Se separa oualelea - albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa, se adauga galbenusurile si apoi faina, cacao si praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

tava mea are dimensiunile 36 X 25 cm
 
2

Crema:

Ciocolata se topeste in 400 ml frisca, se lasa la rece..recomandat sa se faca crema seara si sa se lase la rece pana dimineata.

Apoi se bate spuma si se mai adauga 100 ml frisca.



3

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana ce zaharul s-a topit. Se adauga ness-ul si se lasa la racit, apoi se adauga romul.

Glazura:

Se prepara dupa ce avem prajitura asamblata.

Se topeste ciocolata in frisca si doar un pic se lasa la rece

Asamblarea:

Blatul se taie in doua. Se aseaza blat se insiropeaza cu jumate din sirop, adaugam crema apoi blat si insiropam. Dam la rece 30 min apoi portionam prajitura si glazuram fiecare felie in parte.


 
4

Se poate decora cu un mot de frisca.

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 bucati
Dificultate: mediu
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 21 dec 2014, 15:32

Se pune la foc frisca se adauga ciocolata rupta sau razuita si se amesteca pana ciocolata se topeste,fara sa fiarba...se lasa la racit si apoi se bate crema adaugand frisca lichida

cristina81
cristina81 21 dec 2014, 15:18

buna,va rog explicati-mi crema:topesc pe foc(fara sa fiarba)ciocolata in frisca lichida apoi o las la rece pana dimineata,dupa aceea o mixez?Apoi mai adaug 100 ml frisca lichida sau mixata?

Alina Tanase
Alina Tanase 26 oct 2014, 13:56

am sa o incerc si eu curand!

Ellena
Elena (Ellena) 09 oct 2011, 22:55

una din prajiturile mele preferate...am sa o fac si eu cat de curand ;)

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 12 mar 2011, 22:03

ma bucur enorm ,mery ca ti-o iesit

felicitari!

Mery75
Mery75 12 mar 2011, 20:06

sunt incantata de aceasta amandina si de gustul ei...............e nemaipomenita..........am facut furori cu ea........a iesit ffffff buna......te iubesc MICHELLES si te mai astept cu alte retete.....un singur lucru am gresit, nu am pus tot siropul pt ca mi s-a parut mult si nu este blatul insiropat mult......dar sunt ffffff multumita de rezultat......o seara minunata...

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 12 mar 2011, 18:14

da e tare baga mixerul si mai adauga 100 ml frisca si vezi ce faina se face

Mery75
Mery75 12 mar 2011, 12:03

am facut blatul a iesit super.....ma duc sa fac crema e la rece de aseara dar mi se pare cam tare......o sa-ti spun finalul   mersi MichelleS..

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 11 mar 2011, 00:53

succes Mery..eu am facut-o din nou azi..maine o glazurez ...astept impresi

nu uita sa faci crema de seara ca sa stea la rece si apoi sa o bati cu mixerul si se va intari

Mery75
Mery75 09 mar 2011, 21:39

cum adica se topeste ciocolata in frisca?  ce dimensiuni are tava pt blat?

Arata toate comentariile