Prajitura ''Bounty Bars''

Prajitura ''Bounty Bars''

M-am gandit sa fac azi o prajitura cu cocos si am gasit-o pe aceasta . Este delicioasa, cam migaloasa, dar rezultatul merita.

Ingrediente

Unt
200 g
Zahar
300 g
Oua
3 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Cacao pudra
2 linguri
Lapte
600 ml
Praf de copt
1 buc
Gris
3 linguri
Nuca de cocos
150 g
Ciocolata cu lapte
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Blatul: Amestecam 125g margarina cu 100 g zahar, 3 oua, faina, cacaua, 3 linguri lapte si praful de copt.

3

Punem compozitia intr=o tava, tapetata cu hartie de copt si lasam la foc mediu 20 de minute. Cand apasam cu degetul pe blat, si este tare, atunci e gata.

4

Pentru insiropat: lapte caramel sau lichior de cocos. Eu am facut lapte caramel - punem 3 linguri de zahar pe foc, si cand s-a topit adaugam 200ml lapte si o esenta de vanilie (optional). Lasam pe foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca pana e gata blatul.

5

Dupa ce blatul s-a racit il insiropam.

6

Crema, o facem dupa ce-am insiropat blatul pentru ca trebuie sa o adaugam fierbinte . Amestecam 300ml lapte cu grisul, 100g margarina, 100g zahar si punem pe foc.

7

Crema o lasam pe foc pana se ingroasa, apoi o luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic, o sa observati ca se ingroasa foarte repede. Din aceasta cauza trebuie pusa imediat pe blat.

8

Intindem toata crema pe blat, chiar daca vi se pare multa, o puneti pe toata.

9

Glazura: eu mai aveam un iepuras de ciocolata de la Paste si l-am folosit. Am pus pe foc 50g unt, 3 linguri de lapte si ciocolata. Lasam pana se obtine o glazura fina.

10

Glazura o adaugam peste crema, nivelam frumos si o punem la rece minim o ora, pentru a se intari glazura.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (o tava)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

amelittat
amelittat 05 iun 2011, 23:11

of ce bunatate, in ardeal ii zice Rigo Jancsi............ este f delicioasa:)

kmonik
kmonik 24 ian 2016, 20:39

Iat-o si cu glazura de crema ganach. A iesit o minune.

Poza mea pentru reteta:
kmonik
kmonik 24 ian 2016, 20:40

Si inca o poza.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 ian 2016, 21:05

Arata super, merci de poze!

hanna
hanna 07 dec 2019, 18:52

Foarte buna!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: