Prajitura cu mere

S
Prajitura cu mere

O prajitura cu mere foarte usor de preparat si foarte buna.

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
15 linguri
Ulei
15 linguri
eu folosesc de floarea soarelui
Lapte
15 linguri
Faina alba calitate superioara
15 linguri
Praf de copt
1 buc
stins cu suc de lamaie
Mere
2 kg
Scortisoara macinata
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Se curata merele, se razalesc si se amesteca cu zahar dupa gust. Se storc de zeama si se adauga scortisoara.

Prajitura cu mere - Pas 1
Pas 2

Se bat bine ouale cu zaharul.

Prajitura cu mere - Pas 2
Pas 3

Se adauga uleiul si laptele, se amesteca.

Prajitura cu mere - Pas 3
Pas 4

Se adauga faina si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

Prajitura cu mere - Pas 4
Pas 5

Se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Prajitura cu mere - Pas 5
Pas 6

Intr-o tava asternuta cu hartie de copt se toarna jumatate din aluat.

Prajitura cu mere - Pas 6
Pas 7

Apoi se pune umplutura de mere, eu o aplatizez intre maini. Puteti adauga in umplutura o mana de gris dar eu prefer sa nu sa fie mai "umeda" prajitura.

Prajitura cu mere - Pas 7
Pas 8

Si apoi se toarna deasupra cealalta jumatate de aluat.

Prajitura cu mere - Pas 8
Pas 9

Se da la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru aproximativ 40 minute. Trebuie sa fie rumena deasupra si sa treaca testul scobitorii.

Prajitura cu mere - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Karen
Karen 23 Feb 2013, 11:31

Multumesc Soni,chiar prajitura asta o cautam si nu stiam cum se numeste ca sa scriu pe google.Usoara de preparat si buna,in plus nu mai trebuie sa intinzi foi....ca sa arate asa frumos ;)   :)

Karen
Karen 23 Feb 2013, 11:32

cat e de mare tava pe care ai folosit-o?multumesc 

Nota mea pentru reteta:
soni
soni 11 May 2013, 18:00

cam 20/40 cm

soni
soni 11 May 2013, 18:03

25/35 cm, scuze