Ingrediente
●
Ulei
15 linguri
eu folosesc de floarea soarelui
●
Făină albă calitate superioară
15 linguri
●
Praf de copt
1 buc
stins cu suc de lămâie
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță merele, se răzlesc și se amestecă cu zahăr după gust. Se storc de zeamă și se adaugă scorțișoara.
Pas 2
Se bat bine ouăle cu zahărul.
Pas 3
Se adaugă uleiul și laptele, se amestecă.
Pas 4
Se adaugă făina și praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie.
Pas 5
Se mixează bine să nu rămână cocoloașe.
Pas 6
Într-o tavă așternută cu hârtie de copt se toarnă jumătate din aluat.
Pas 7
Apoi se pune umplutura de mere, eu o aplatizez între mâini. Puteți adăuga în umplutură o mână de griș dar eu prefer să nu să fie mai "umedă" prăjitura.
Pas 8
Și apoi se toarnă deasupra cealaltă jumătate de aluat.
Pas 9
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 40 minute. Trebuie să fie rumenă deasupra și să treacă testul scobitorii.
Cantitate:
1 buc
(10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)