Cheesecake with lemon curd

Cheesecake with lemon curd

Un tort cu o combinatie de biscuiti, branza si lamaie!

Eu l-am facut cadou acest tort, iar persoana care la primit a ramas f.incantata si de aspectul tortului si de bunatatea lui :)

Se face usor, e un desert racoritor si pe placul tuturor!

Ingrediente

Biscuiti cu ciocolata
200 g
pt blat
Unt
100 g
pt blat
Branza de vaci
500 g
pt umplutura, ,am folosit crema de branza, tip Philadelphia
Oua
4 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
100 g
daca folositi o crema de branza tip philadelphia, numai puneti smantana, pt ca va fi prea moale compozitia
Zahar
150 g
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar
150 g
pt lemon curd
Unt
100 g
pt lemon curd
Zeama de lamaie
2 buc
zeama de lamaie de la 2 lamai
Oua
2 buc
si acestea se folosesc tot pt compozitia de lemon curd

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele si ne apucam sa facem cheesecake-ul.

Biscuiti ii maruntim la robot.

Apoi adaugum untul moale si mixam bine pana obtinem o compozitie ca niste firimituri care sta bine unita,datorita untului.

Punem totul intr-o tava cu diametru de 26, de preferabil cu inel detasabil si tasam bine cmpozitia cu fundul la un pahar.

2

Preparam umplutura pentru cheescake:

Se mixeaza branza de vaci, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

Se adauga smantana (daca folositi crema de branza nu mai puneti smantana) si ouale pe rand. Mixati bine dupa fiecare si vom obtine o crema fina de branza.

Acesta compozitie o turnam in tava peste blatul de biscuiti.

Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si compozitia sa fie ferma.

3

Dupa ce am oprit  focul la cuptor, deschidem usa si lasam sa se racoreasca lent.

In timp ce cheesecake-ul se raceste preparam compozitia de lemon curd :

Sucul de lamaie amestecat cu zaharul se pune la fiert.

Ouale se bat usor.

Peste ele se toarna usor sucul de lamaie fierbinte, amestecand.

Se pune apoi pe foc compozitia si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 min, amestecand incontinu, pana se ingroasa.

Vasul se da deoparte si adaugam untul pana se omogenizeaza.

Compozitia se muta intr-un vas curat si acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.

4

Dupa ce s-a racit cheesecake-ul se aseaza pe un platou si se acopera cu lemon curdul.

5

Apoi se orneaza cu frisca si ciocolata!

Se da la rece pentru cateva ore!

Savurati cu placere!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Sorina.Ion
Sorina (Sorina.Ion) 06 dec 2014, 22:03

Voi face tortul acesta pentru ziua fiului meu care implineste un an. Am facut inainte de marele eveniment o incercare a tortului putin modificat ca sa poate fi mancat si de bebei. Si anume: am pus biscuiti de bebei in loc de cei din retetai si in loc de zahar am folosit sirop de agave. A iesit foarte bun si piciului i-a placut la nebunie. Postez si o poza cu incercarea mea de tort dar voi posta una si cu tortul pe care il voi face chiar de ziua fiului meu, Vladimir.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 14 mar 2011, 23:27

Ma bucur mult Raisa ca ti-a placut! Si eu am facut cheesecake-ul Lenei tot cu mascarpone si a iesit delicios!

Pe acesta nu l-am incercat cu mascarpone, dar cred ca va iesi bun, nu are ce strica!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 03 mar 2011, 23:25

Am facut lemon curd-ul pentru cheesecake-ul fara foc al Lenei (care e aproape la fel ca al tau, dar cu mascarpone in loc de branza si nu se pune la cuptor), este deliciiiioooooooosssssss!!!! Ador combinatiile de genul asta, si o sa folosesc si pentru alte prajituri curd-ul. Comitetul devoratorilor de prajituri va multumeste si tie si Lenei!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 26 feb 2011, 13:05

Nu  Raisa nu se ard biscuiti de la fund, datorita untului

raisa
Raisa Miruna (raisa) 26 feb 2011, 01:04

O intrebare am: biscuitii aceia maruntiti de la fund nu se ard in urma coacerii? sau untul previne asta?

Ellena
Elena (Ellena) 07 feb 2011, 22:51

Mersi Miha!

miha
miha 07 feb 2011, 21:57

Foarte frumos Elena. ;) Felicitari!

Ellena
Elena (Ellena) 07 feb 2011, 21:19

Mersi Claudia!

claudia1976
claudia1976 07 feb 2011, 21:17

Deosebit de gustos si aratos ! FELICITARI !!!!

Nota mea pentru reteta:
Elena.M
Elena (Elena.M) 07 feb 2011, 16:10

Ellena,pot spune si eu la fel ca Lena ca este superb tortul.Un tort care numai este nevoie de insiropat.Foarte interesant.Consistenta tortului cum este??Cred ca nu este usor uscat.Te felicit.

Arata toate comentariile