Prajitura cu crema Ganache

Prajitura cu crema Ganache

Azi am facut o prajitura cu crema de ciocolata Ganache. Este delicioasa.

Ingrediente

Oua
5 buc
Zahar
6 linguri
Faina alba
6 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Praf de copt
1 buc
Frisca lichida
500 ml
Ciocolata
300 g
Cappucino de ciocolata
1 buc
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele

Prajitura cu crema Ganache - Pas 1
Pas 2

Pregatim blatul: batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 2
Pas 3

 

Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 3
Pas 4

Crema: intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, plicul de cappuccino si ciocolata rupta bucatele, Punem la bain-marrie si lasam pana se topeste ciocolata.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 4
Pas 5

Dupa ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore pana se intareste crema.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 5
Pas 6

Cand crema s-a intarit o mixam bine pana se intareste. IN CAZUL IN CARE CREMA NU SE INTARESTE SE ADAUGA 1 PLIC DE INTARITOR DE FRISCA.

Aceasta crema poarta numele de CREMA GANACHE.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 6
Pas 7

Blatul il taiem in doua si il insiropam cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom.

Intindem jumatate de crema pe prima foaie.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 7
Pas 8

Punem a doua foaie insiropata deasupra si restul de crema.Radem putina ciocolata si o dam la rece pentru 2 ore.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

cuta
cuta 12 Dec 2011, 21:02

cred ca o sa o fac de sarbatori,arata bine

nemrac
nemrac 06 Dec 2011, 15:05

Am facut si eu prin septembrie prajitura .Mi-a cam dat batai de cap ,la crema am pus intaritor ,iar blatul mi-a iesit  mic  (cand am bagat la copt  s-a micsorat in dimensiune si volum  ) in schimb la gust a fost super  am sa o mai fac .

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 09:59

o probez acum sper sa iasa la fel de aratoasa ca a ta 

vio2011
vio2011 17 Jul 2011, 13:28

felicitari pt prajitura postata! are un gust fin si puternic de ciocolata-preferata mea! poate ar fi trebuit sa ne spui si cantitatea de sirop....eu am facut cam 250ml de sirop dar mi s-a parut insuficient. Abia astept sa o refac! 

doinik
Doina (doinik) 28 Jun 2011, 22:38

Super pare simplu și tare bun, încerc neapărat

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 27 Jun 2011, 08:03

am patit si eu asa o data, nu am o explicatie pentru ca am folosit aceleasi ingrediente.

dar am rezolvast cu intaritor de frisca................ma bucur ca ti-a placut prajitura!

muresanim
muresanim 25 Jun 2011, 12:06

Lavi, am facut pajitura si sincer la gust e una din cele mai bune prajituri pe care le-am incercat...crema in special, dar totusi trebuie sa spun ca tocami crema mi-a dat de cap. NU s-a intarit, pur si simplu...ce e drept locuind in afara tarii am folosit o frisca autohtona, si nu pe cea recomandata de tine..dar totusi, ceva nu a mers. Am facut crema si in reteta ziceai ca trebuie tinuta in frigider 2-3 ore si apoi cu mixerul ...eu am tinut-o 24 de ore si tot a fost putin moale...iar dupa am tinut prajitura inca 24 de ore in frigider ca sa stea compacta, si am folosit 2 plicuri de intaritor de frisca. Acum insa e ok, si cum ziceam la gust ffff buna, totusi nu stiu care e prob, si chiar ma pricep sa gatesc...nu am mai patit sa nu-mi iasa o prajitura. Poate imi spui tu ce si cum, vreau sa incerc sa o mai fac o data

Lavi
Lavi 21 Jun 2011, 22:57

este o tava de aragaz............iar la temperatura nu stiu ce sa zic, o temperatura normala, ca blatul e subtire si se face repede..................sa-mi spui cum ti-a iesit!

muresanim
muresanim 21 Jun 2011, 18:13

Lavi...am o intrebare: cat de mare e tava? vreau sa fac si eu prajitura si nu stiu ce tava sa folosesc, aaa si inca ceva: la un cuptor electric ce temperatura imi recomanzi?

lena
Elena (lena) 19 Jun 2011, 17:39

Ce simpla si ce buna trebuie sa fie, multumim mult Lavi!

Arata toate comentariile