Ingrediente
●
Cappuccino de ciocolată
1 buc
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Pregătim blatul: batem albușurile spumă tare, adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, cacao și praful de copt.
Pas 3
Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.
Pas 4
Crema: într-un vas termorezistent punem frișca lichidă, plicul de cappuccino și ciocolata ruptă bucățele. Punem la bain-marie și lăsăm până se topește ciocolata.
Pas 5
După ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore până se întărește crema.
Pas 6
Când crema s-a întărit o mixăm bine până se întărește. În cazul în care crema nu se întărește, se adaugă 1 plic de întăritor de frișcă.
Această cremă poartă numele de CREMĂ GANACHE.
Pas 7
Blatul îl tăiem în două și îl însiropăm cu un sirop format din apă, zahăr și esență de rom.
Întindem jumătate de cremă pe prima foaie.
Pas 8
Punem a doua foaie însiropată deasupra și restul de cremă. Radem puțină ciocolată și o dăm la rece pentru 2 ore.
Cantitate:
10 buc
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)