Prăjitură cu cremă Ganache

Prăjitură cu cremă Ganache

Azăi am făcut o prăjitură cu cremă de ciocolată Ganache. Este delicioasă.

Ingrediente

Ouă
5 buc
   
Zahăr
6 linguri
   
Făină albă
6 linguri
   
Cacao pudră
3 linguri
   
Praf de copt
1 buc
   
Frișcă lichidă
500 ml
   
Ciocolată
300 g
   
Cappuccino de ciocolată
1 buc
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 1
Pas 2

Pregătim blatul: batem albușurile spumă tare, adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, cacao și praful de copt.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 2
Pas 3

 

Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 3
Pas 4

Crema: într-un vas termorezistent punem frișca lichidă, plicul de cappuccino și ciocolata ruptă bucățele. Punem la bain-marie și lăsăm până se topește ciocolata.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 4
Pas 5

După ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore până se întărește crema.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 5
Pas 6

Când crema s-a întărit o mixăm bine până se întărește. În cazul în care crema nu se întărește, se adaugă 1 plic de întăritor de frișcă.

Această cremă poartă numele de CREMĂ GANACHE.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 6
Pas 7

Blatul îl tăiem în două și îl însiropăm cu un sirop format din apă, zahăr și esență de rom.

Întindem jumătate de cremă pe prima foaie.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 7
Pas 8

Punem a doua foaie însiropată deasupra și restul de cremă. Radem puțină ciocolată și o dăm la rece pentru 2 ore.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 19 Jun 2011, 17:39

Ce simpla si ce buna trebuie sa fie, multumim mult Lavi!

muresanim
muresanim 21 Jun 2011, 18:13

Lavi...am o intrebare: cat de mare e tava? vreau sa fac si eu prajitura si nu stiu ce tava sa folosesc, aaa si inca ceva: la un cuptor electric ce temperatura imi recomanzi?

Lavi
Lavi 21 Jun 2011, 22:57

este o tava de aragaz............iar la temperatura nu stiu ce sa zic, o temperatura normala, ca blatul e subtire si se face repede..................sa-mi spui cum ti-a iesit!

muresanim
muresanim 25 Jun 2011, 12:06

Lavi, am facut pajitura si sincer la gust e una din cele mai bune prajituri pe care le-am incercat...crema in special, dar totusi trebuie sa spun ca tocami crema mi-a dat de cap. NU s-a intarit, pur si simplu...ce e drept locuind in afara tarii am folosit o frisca autohtona, si nu pe cea recomandata de tine..dar totusi, ceva nu a mers. Am facut crema si in reteta ziceai ca trebuie tinuta in frigider 2-3 ore si apoi cu mixerul ...eu am tinut-o 24 de ore si tot a fost putin moale...iar dupa am tinut prajitura inca 24 de ore in frigider ca sa stea compacta, si am folosit 2 plicuri de intaritor de frisca. Acum insa e ok, si cum ziceam la gust ffff buna, totusi nu stiu care e prob, si chiar ma pricep sa gatesc...nu am mai patit sa nu-mi iasa o prajitura. Poate imi spui tu ce si cum, vreau sa incerc sa o mai fac o data

Lavi
Lavi 27 Jun 2011, 08:03

am patit si eu asa o data, nu am o explicatie pentru ca am folosit aceleasi ingrediente.

dar am rezolvast cu intaritor de frisca................ma bucur ca ti-a placut prajitura!

doinik
Doina (doinik) 28 Jun 2011, 22:38

Super pare simplu și tare bun, încerc neapărat

Nota mea pentru rețetă:
vio2011
vio2011 17 Jul 2011, 13:28

felicitari pt prajitura postata! are un gust fin si puternic de ciocolata-preferata mea! poate ar fi trebuit sa ne spui si cantitatea de sirop....eu am facut cam 250ml de sirop dar mi s-a parut insuficient. Abia astept sa o refac! 

vio2011
vio2011 17 Jul 2011, 13:30

eu am ras deasupra ciocolata alba....arata super!

Lavi
Lavi 18 Jul 2011, 09:50

vio, sirop se pune in functie de gustul fiecareia.............daca se prefera mai uscata se pune mai putin , eu pun mult, sa musteasca putin in blat, asa ii place sotului.........nu-i plac prajiturile uscate.............aseara am facut PANA COTTA CU CAPSUNI.........nu am facut poze, dar promit ca o sa mai fac

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 25 Jul 2011, 09:59

o probez acum sper sa iasa la fel de aratoasa ca a ta 

nemrac
nemrac 06 Dec 2011, 15:05

Am facut si eu prin septembrie prajitura .Mi-a cam dat batai de cap ,la crema am pus intaritor ,iar blatul mi-a iesit  mic  (cand am bagat la copt  s-a micsorat in dimensiune si volum  ) in schimb la gust a fost super  am sa o mai fac .

Nota mea pentru rețetă:
cuta
cuta 12 Dec 2011, 21:02

cred ca o sa o fac de sarbatori,arata bine