Ingrediente
●
Smântână pentru frișcă
200 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Rahat lucum
50 g
optional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cozonacul se taie felii cam de un deget grosime și se așează în tava bine unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Aveți nevoie de o tavă cu marginile înalte.
Pas 2
Se bat ouăle cu zahărul foarte bine cu mixerul.
Pas 3
Se adaugă laptele și smântâna (nebatută) și stafidele înmuiate în prealabil în esență de vanilie (puteți folosi și esență de rom). Eu nu am pus stafide, deoarece cozonacul era cu stafide.
Pas 4
Peste feliile de cozonac adăugați nuca tăiată mărunt cu cuțitul și bucățelele de rahat lucum.
Pas 5
Amestecul de lapte, ouă și smântână se toarnă peste feliile de cozonac, având grijă să fie însiropate bine.
Dacă vasul este prea mic pentru cantitatea de cozonac, așezați un strat de felii de cozonac, însiropând cu jumătate din amestecul lichid, acoperiți cu restul de cozonac și însiropați cu cealaltă jumătate de lichid.
Se taie bucățele 50 gr. de unt deasupra budincii și se pune la cuptor până când se rumenește deasupra.
Pas 6
Așa arată scoasă din cuptor.
Pas 7
Se servește stropită cu sirop de fructe sau frișcă, sau dulceață.
Noi am servit-o cu iaurt și sirop de coacăze negre.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: