Budincă de cozonac

C
Budincă de cozonac

Dacă aveți un cozonac pe care nimeni nu mai vrea să-l mănânce, deja întărit (ceea ce se întâmplă adeseori după sărbători), transformați-l într-o budincă de cozonac și veți obține un desert delicios!

Ingrediente

Cozonac
500 g
   
Lapte
500 ml
   
Smântână pentru frișcă
200 ml
   
Ouă
5 buc
   
Zahăr
100 g
   
Stafide
100 g
optional
Unt
50 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Nuci
50 g
optional
Rahat lucum
50 g
optional

Pași de urmat

Pas 1

Cozonacul se taie felii cam de un deget grosime și se așează în tava bine unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Aveți nevoie de o tavă cu marginile înalte.


Budincă de cozonac - Pas 1
Pas 2

Se bat ouăle cu zahărul foarte bine cu mixerul.


Budincă de cozonac - Pas 2
Pas 3

Se adaugă laptele și smântâna (nebatută) și stafidele înmuiate în prealabil în esență de vanilie (puteți folosi și esență de rom). Eu nu am pus stafide, deoarece cozonacul era cu stafide.


Budincă de cozonac - Pas 3
Pas 4

Peste feliile de cozonac adăugați nuca tăiată mărunt cu cuțitul și bucățelele de rahat lucum.


Budincă de cozonac - Pas 4
Pas 5

Amestecul de lapte, ouă și smântână se toarnă peste feliile de cozonac, având grijă să fie însiropate bine.

Dacă vasul este prea mic pentru cantitatea de cozonac, așezați un strat de felii de cozonac, însiropând cu jumătate din amestecul lichid, acoperiți cu restul de cozonac și însiropați cu cealaltă jumătate de lichid.

Se taie bucățele 50 gr. de unt deasupra budincii și se pune la cuptor până când se rumenește deasupra.

Budincă de cozonac - Pas 5
Pas 6

Așa arată scoasă din cuptor.


Budincă de cozonac - Pas 6
Pas 7

Se servește stropită cu sirop de fructe sau frișcă, sau dulceață.

Noi am servit-o cu iaurt și sirop de coacăze negre.

Budincă de cozonac - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!