Ingrediente
●
Smantana pentru frisca
200 ml
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Rahat lucum
50 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cozonacul se taie felii cam de un deget grosime si se aseaza in tava bine unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Aveti nevoie de o tava cu marginile inalte.
Pas 2
Se bat ouale cu zaharul foarte bine cu mixerul.
Pas 3
Se adauga laptele si smantana (nebatuta) si stafidele inmuiate in prealabil in esenta de vanilie (puteti folosi si esenta de rom). Eu nu am pus stafide,deoarece cozonacul era cu stafide.
Pas 4
Peste feliile de cozonac adaugati nuca taiata marunt cu cutitul si bucatelele de rahat lucum
Pas 5
Amestecul de lapte,oua si smantana se toarna peste feliile de cozonac,avand grija sa fie insiropate bine.
Daca vasul este prea mic pentru cantitatea de cozonac,asezati un strat de felii de cozonac,insiropand cu jumatate din amestecul lichid,acoperiti cu restul de cozonac si insiropati cu cealalta jumatate de lichid.
Se taie bucatele 50 gr. de unt deasupra budincii si se pune la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.
Pas 6
Asa arata scoasa din cuptor.
Pas 7
Se serveste stropita cu sirop de fructe sau frisca,sau dulceata.
Noi am servit-o cu iaurt si sirop de coacaze negre.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: