Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci

Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci

O prajitura foarte buna, dulce si usor de facut

Ingrediente

Foi de napolitana
3 buc
Zahar
2 pahare
Oua
3 buc
Miez de nuca
2 pahare
maruntita
Unt
200 g
Stafide
100 g
Esenta de rom
1 linguri

Pasi de urmat

1

Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si il topim pana se caramelizeaza putin, dupa care se adauga untul si se amesteca cu grija pana se topeste. Se adauga nuca maruntita, ouale batute, esenta de rom si stafidele si amestecam totul foarte bine pe foc, dupa care se da la o parte si se lasa putin.

2

Crema obtinuta se intinde calda intre foi. La sfarsit se pune o greutate peste ultima foaie si se lasa la racit mai mult timp sau de seara pana dimineata, ca sa se poata taia bine.

3

Dupa acest timp, prajitura se taie frumos in forma de romb sau patrat si se serveste.       

    POFTA  BUNA!   

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (tava)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

BettyConstantinescu
BettyC (BettyConstantinescu) 15 ian 2012, 19:16

Arata bine de tot, mmmm ! De abia astept sa o incercam si noi !

Nota mea pentru reteta:
IONUT
IONUT 15 ian 2012, 21:22

Da, foarte apetisanta si nu-i mare bataie de cap, se face imediat.  Super!  

Madalina01
Madalina (Madalina01) 27 dec 2012, 15:46

paharul de zahar as vrea sa stiu ce gramaj are :)

Cori
Cori 31 dec 2012, 14:00

Am pus 700 g zahar in total