Briose cu pere
reteta postata de amalia80
Brioşele preparate în acest mod păstrează perfect aroma perelor. Secretul acestei reţete este utilizarea perelor de toamnă (eventual 2 soiuri) care au zeamă puţină.
Încercaţi şi veţi fi surprinşi de dulceaţa fină a acestor brioşe!
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Untul topit se amestecă cu zahărul.
Pas 2
Se încorporează treptat ouăle.
Pas 3
Se adaugă smântâna şi se omogenizează.
Pas 4
Perele se curăţă de seminţe şi se rad pe răzătoarea mare.
Pas 5
Perele rase se adaugă în aluat şi se amestecă cu telul.
Pas 6
Se adaugă făina şi se amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe.
Pas 7
Se adaugă praful de copt şi se amestecă bine.
Pas 8
Aluatul obţinut se aşează într-o formă clasică de brioşe în forme separate de silicon. Se obţin 22-24 de brioşe.
Eu am folosit formele de silicon şi o tavă clasică de 12 brioşe.
Pas 9
Se pun în cuptor la 150-175 grade pentru 40 de minute
Pas 10
Se servesc reci simple sau stropite cu sirop de fructe.
Cantitate:
1 kg
Data publicarii: