Brioșe cu pere

A
Brioșe cu pere

Brioșele preparate în acest mod păstrează perfect aroma perelor. Secretul acestei rețete este utilizarea perelor de toamnă (eventual 2 soiuri) care au zeamă puțină.

Încercați și veți fi surprinși de dulceața fină a acestor brioșe!

Ingrediente

Unt
100 g
   
Zahăr
200 g
   
Făină albă
250 g
   
Ouă
3 buc
   
Smântână
7 linguri
   
Pere
3 buc
   
Praf de copt
1 buc
   
Sare
1 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Untul topit se amestecă cu zahărul.


Brioșe cu pere - Pas 1
Pas 2

Se încorporează treptat ouăle.

 

Brioșe cu pere - Pas 2
Pas 3

Se adaugă smântâna și se omogenizează.

Brioșe cu pere - Pas 3
Pas 4

Perele se curăță de semințe și se rad pe răzătoarea mare.

 

Brioșe cu pere - Pas 4
Pas 5

Perele rase se adaugă în aluat și se amestecă cu telul.

Brioșe cu pere - Pas 5
Pas 6

Se adaugă făina și se amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe.

Brioșe cu pere - Pas 6
Pas 7

Se adaugă praful de copt și se amestecă bine.

Brioșe cu pere - Pas 7
Pas 8

Aluatul obținut se așează într-o formă clasică de brioșe în forme separate de silicon. Se obțin 22-24 de brioșe.

Eu am folosit formele de silicon și o tavă clasică de 12 brioșe.

Brioșe cu pere - Pas 8
Pas 9

Se pun în cuptor la 150-175 grade pentru 40 de minute

Brioșe cu pere - Pas 9
Pas 10

Se servesc reci simple sau stropite cu sirop de fructe.


Brioșe cu pere - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Data publicării:
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!