Rulouri cu scortisoara raw-vegan

A
Rulouri cu scortisoara raw-vegan

M-am tot uitat la reteta asta de ceva vreme, dar nu m-am incumetat. Am avut ceva emotii la pregatire. Am incercat toate aparatele din casa si abia blenderul sa reusit sa mixeze curmalele. Pentru briose le inmuiam inainte si le puteam face pasta foarte usor, dar in cazul blatului nu aveam cum sa fac asa. Le-am maruntit inainte dar sunt foarte lipicioase si se lipesc de cutitele mixerelor.

Gustul este dens, dulce cu aroma de scortisoara, iar glazura este un deliciu. Am folosit pentru prima data untul de cocos. M-am bucurat ca am ales sa o fac in varianta cu fresh de portocale, se combina foarte bine cu rulourile.

Se poate pastra la frigider 2-3 zile. Atentie la glazura, pus la rece sucul se va separa de unt si pentru omogenizare trebuie lasat la temp camerei sau incalzit usor.

Ingredientele le-am prezentat in ordinea: blat, umplutura, glazura.

Ingrediente

Hrisca
250 ml
2 cani
Curmale uscate fara samburi
20 buc
2 cani
Sirop agave/artar/miere
1 lingurite
Apa
60 ml
1/4 cana
Scortisoara macinata
1 lingurite
Sare
1 lingurite
un praf
Stafide
60 ml
1/4 cana
Miez de nuca
125 ml
1/2 cana
Curmale uscate fara samburi
5 buc
1/2 cana
Unt de cocos
125 ml
1/2 cana
Sirop agave/artar/miere
60 ml
1/4 cana
Apa/fresh de portocale
60 ml
1/4 cana
Coaja de portocala rasa
1 lingurite

Instrumente

Blender

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele

2

Pentru blat sunt necesare 2 cani de hrisca - eu am folosit direct faina de hrisca -, 2 cani de curmale (cam 20 buc), 1 lingurita sirop agave/artar/miere - eu am pus de artar. 

Curmalele le-am maruntit intai cu cutitul, asa am avut ocazia sa elimin si samburii existenti, chiar daca pe pungi scria ca sunt fara.

Am pus in blender faina de hrisca si curmalele si am mixat mai putin de 40 sec cum era in reteta originala de teama sa nu il ard - compozitia e foarte densa. Am adaugat si siropul de artar si am mai mixat putin - in reteta scrie 30 sec.

3

Am scos totul intr-un bol si am framanat usor cu mana. Bila de aluat este foarte lipicioasa si cum mie nu imi place sa bag mana in mancare, am folosit manusa.

4

Intre 2 foi de hartie de copt se intinde compozitia cu ajutorul unui facalet. 

5

Nu trebuie sa fie foarte subtire, dar nici prea groasa pt ca altfel nu o puteti rula bine. Forma trebuie sa fie dreptunghiulara.

 

6

Pentru umplutura: 1/4 cana apa, 1/4 cana stafide, 1/2 cana nuca maruntita, 1/2 cana curmale (cam 5 buc), 1 lingurita scortisoara, 1 praf sare.

Nuca am maruntit-o cu Turbo Chef.

7

Am tocat curmalele intai cu cutitul si am eliminat eventualii samburi. Am inceput operatiunea de mixare in blender, dar era tarziu si cum facea foarte mult zgomot am finalizat-o in Turbo Chef pana am obtinut o pasta omogena.

8

Se intinde compozitia peste blat

9

Se ruleaza cu ajutorul foii de copt. Se da la rece

10

Glazura: 1/2 cana unt de cocos

1/4 cana sirop de agave/artar/miere, 1/4 cana apa/fresh de portocale, 1 lingura coaja de portocala.

Am mixat toate cu Turbo Chef

11

Rulada se taie felii potrivite si se orneaza cu glazura de cocos. Se serveste imedat.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 bucati
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !