Ingrediente
●
Esenta vanilie(fiola)
1 buc
optional
●
Gem (dulceata)
300 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia
●
Nuci
100 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia, poate fi facuta si fara nuci
●
Zahar
3 linguri
suplimentar, pentru glazura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.
Pas 4
La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.
Pas 5
Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.
Pas 6
Adaugam faina si vanilia. Mixam.
Pas 7
Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.
Pas 8
Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.
Pas 9
O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.
Pas 10
O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.
Pas 11
Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.
Pas 12
Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
35 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)