Ruladă cu gem

C
Ruladă cu gem

Un desert rapid, ieftin și foarte ușor de preparat. Va dispărea la fel de repede din farfurie. Gustul poate varia în funcție de gemul sau dulceața pe care o folosiți.

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Făină
4 linguri
   
Zahăr
4 linguri
   
Esență vanilie (fiolă)
1 buc
opțional
Gem (dulceață)
300 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia, poate fi făcută și fără nuci
Zahăr
3 linguri
suplimentar, pentru glazură
Cacao pudră
1 lingura
   
Unt
50 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele:

Ruladă cu gem - Pas 1
Pas 2

albușurile le separăm de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul.

Ruladă cu gem - Pas 2
Pas 3

Mixăm albușurile spumă.

Ruladă cu gem - Pas 3
Pas 4

La fel, mixăm gălbenușurile cu zahărul.

Ruladă cu gem - Pas 4
Pas 5

Adăugăm gălbenușurile peste albușuri. Amestecăm.

Ruladă cu gem - Pas 5
Pas 6

Adăugăm făina și vanilia. Mixăm.

Ruladă cu gem - Pas 6
Pas 7

Punem compoziția rezultată în tava de copt tapetată, preferabil, cu hârtie de copt.

Ruladă cu gem - Pas 7
Pas 8

Coacem la foc mediu (aproximativ 180 grade Celsius) 10-15 min. Aveți grijă, se coace foarte repede. Trebuie înțepată cu paiul după primele 10 min.

Ruladă cu gem - Pas 8
Pas 9

O scoatem din tavă. Desprindem hârtia de copt și o ungem cu dulceață, gem amestecat cu nuci pisate.

Ruladă cu gem - Pas 9
Pas 10

O rulăm ușor cât este încă caldă, adică în faza aceasta trebuie să ne mișcăm repede.

Ruladă cu gem - Pas 10
Pas 11

Dacă vrem o putem orna cu o glazură de cacao, care se pregătește foarte repede: amestecăm într-o crăticioară 3 linguri de zahăr cu 3 linguri apă. Fierbem vreo 2 min, apoi adăugăm 1 lingură de cacao și lăsăm la foc mic încă câteva minute până se îngroașă puțin glazura. La sfârșit adăugăm 40-50 gr. de unt.

Ruladă cu gem - Pas 11
Pas 12

Turnăm glazura cât este încă caldă, peste ruladă și presărăm nuci pisate. Dăm rulada la rece pentru 20-30 min ca să fie mai ușor de tăiat. Putem să lăsăm rulada și simplă, dar glazura o face mai gustoasă și mai apetisantă.

Ruladă cu gem - Pas 12
Pas 13

Sectiune:

Ruladă cu gem - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 35 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 22 Feb 2011, 17:19

E buna, buna, o fac si eu dupa aceeasi reteta - merci mult ca ai postat-o si cu poze si explicatii f.bune.

cornelia
cornelia 22 Feb 2011, 17:33

O fac si eu dar .. rulam blatul pe un prosop umed pana se racea si dupa aceea o umplu cu dulceata preferata sau crema dorita  vanilie ,cacao  este un deliciu 

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 22 Feb 2011, 20:36

Arata f.bine rulada, cred ca este si buna

Nota mea pentru rețetă:
jojo
jojo 22 Feb 2011, 23:25

e super  reteta am sa incerc si eu s-o fac  cat de curand ,multumesc mult 

crismi
crismi 23 Feb 2011, 14:50

Ma bucur ca va place.Cornelia, se poate folosi si acest procedeu, mai ales atunci cand dulceata sau gemul sunt facute cu gelfix si sunt gelatinoase(au tendinta de a se lichefia cand o intinzi pe ceva cald). Eu am folosit tocmai o astfel de dulceata (de corcoduse), dar am rezolvat problema, punand rulada la frigider.

daya
daya 24 Feb 2011, 12:26

L-am facut si eu dar cind am rulat foaia cu gem sa crapat mai sa se rupa de ce ?

crismi
crismi 26 Feb 2011, 22:53

Poate ai lasat-o prea mult la cuptor?

Mery75
Mery75 14 Jun 2011, 22:01

Tava este cea de la aragaz sau una mai mica?

ana333
ana333 24 Dec 2011, 16:25

foarte buna ,delicioasa.....

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 22 Feb 2012, 10:36

Azi vreau sa o incerc caci la cum arata de bine nu mai rezist sa nu o fak. 

cezar
cezar 19 Jul 2012, 15:59

Poza mea pentru rețetă: