Rulada cu gem

C
Rulada cu gem

Un desert rapid, ieftin si foarte usor de preparat. Va disparea la fel de repede din farfurie.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata pe care o folositi.

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina
4 linguri
Zahar
4 linguri
Esenta vanilie(fiola)
1 buc
optional
Gem (dulceata)
300 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia, poate fi facuta si fara nuci
Zahar
3 linguri
suplimentar, pentru glazura
Cacao pudra
1 lingura
Unt
50 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele:

Rulada cu gem - Pas 1
Pas 2

albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.

Rulada cu gem - Pas 2
Pas 3

Mixam albusurile spuma.

Rulada cu gem - Pas 3
Pas 4

La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.

Rulada cu gem - Pas 4
Pas 5

Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.

Rulada cu gem - Pas 5
Pas 6

Adaugam faina si vanilia. Mixam.

Rulada cu gem - Pas 6
Pas 7

Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.

Rulada cu gem - Pas 7
Pas 8

Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.

Rulada cu gem - Pas 8
Pas 9

O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.

Rulada cu gem - Pas 9
Pas 10

O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.

Rulada cu gem - Pas 10
Pas 11

Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.

Rulada cu gem - Pas 11
Pas 12

Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta

Rulada cu gem - Pas 12
Pas 13

Sectiune:

Rulada cu gem - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 22 Feb 2011, 17:19

E buna, buna, o fac si eu dupa aceeasi reteta - merci mult ca ai postat-o si cu poze si explicatii f.bune.

cornelia
cornelia 22 Feb 2011, 17:33

O fac si eu dar .. rulam blatul pe un prosop umed pana se racea si dupa aceea o umplu cu dulceata preferata sau crema dorita  vanilie ,cacao  este un deliciu 

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 22 Feb 2011, 20:36

Arata f.bine rulada, cred ca este si buna

Nota mea pentru reteta:
jojo
jojo 22 Feb 2011, 23:25

e super  reteta am sa incerc si eu s-o fac  cat de curand ,multumesc mult 

crismi
crismi 23 Feb 2011, 14:50

Ma bucur ca va place.Cornelia, se poate folosi si acest procedeu, mai ales atunci cand dulceata sau gemul sunt facute cu gelfix si sunt gelatinoase(au tendinta de a se lichefia cand o intinzi pe ceva cald). Eu am folosit tocmai o astfel de dulceata (de corcoduse), dar am rezolvat problema, punand rulada la frigider.

daya
daya 24 Feb 2011, 12:26

L-am facut si eu dar cind am rulat foaia cu gem sa crapat mai sa se rupa de ce ?

crismi
crismi 26 Feb 2011, 22:53

Poate ai lasat-o prea mult la cuptor?

Mery75
Mery75 14 Jun 2011, 22:01

Tava este cea de la aragaz sau una mai mica?

ana333
ana333 24 Dec 2011, 16:25

foarte buna ,delicioasa.....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 22 Feb 2012, 10:36

Azi vreau sa o incerc caci la cum arata de bine nu mai rezist sa nu o fak. 

cezar
cezar 19 Jul 2012, 15:59

Poza mea pentru reteta: