Ingrediente
●
Esență vanilie (fiolă)
1 buc
opțional
●
Gem (dulceață)
300 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia
●
Nuci
100 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia, poate fi făcută și fără nuci
●
Zahăr
3 linguri
suplimentar, pentru glazură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
albușurile le separăm de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul.
Pas 4
La fel, mixăm gălbenușurile cu zahărul.
Pas 5
Adăugăm gălbenușurile peste albușuri. Amestecăm.
Pas 6
Adăugăm făina și vanilia. Mixăm.
Pas 7
Punem compoziția rezultată în tava de copt tapetată, preferabil, cu hârtie de copt.
Pas 8
Coacem la foc mediu (aproximativ 180 grade Celsius) 10-15 min. Aveți grijă, se coace foarte repede. Trebuie înțepată cu paiul după primele 10 min.
Pas 9
O scoatem din tavă. Desprindem hârtia de copt și o ungem cu dulceață, gem amestecat cu nuci pisate.
Pas 10
O rulăm ușor cât este încă caldă, adică în faza aceasta trebuie să ne mișcăm repede.
Pas 11
Dacă vrem o putem orna cu o glazură de cacao, care se pregătește foarte repede: amestecăm într-o crăticioară 3 linguri de zahăr cu 3 linguri apă. Fierbem vreo 2 min, apoi adăugăm 1 lingură de cacao și lăsăm la foc mic încă câteva minute până se îngroașă puțin glazura. La sfârșit adăugăm 40-50 gr. de unt.
Pas 12
Turnăm glazura cât este încă caldă, peste ruladă și presărăm nuci pisate. Dăm rulada la rece pentru 20-30 min ca să fie mai ușor de tăiat. Putem să lăsăm rulada și simplă, dar glazura o face mai gustoasă și mai apetisantă.
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)