Prăjitura "galbenă" (cu lămâie)

S
Prăjitura "galbenă" (cu lămâie)

Rețeta aceasta am aflat-o la o emisiune TV mai demult, prima dată când am preparat-o și văzând-o, fata mea cea mare a numit-o "prăjitura galbenă". Se face cu puține ingrediente, este un desert rapid și delicios!

Ingrediente

Unt
250 g
   
Zahăr
250 g
   
Ouă
4 buc
   
Făină
250 g
   
Zahăr vanilat
2 buc
   
Coajă de lămâie rasă
2 buc
   
Praf de copt
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele. Untul să fie la temperatura camerei.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 1
Pas 2

Se bate bine cu un tel untul și zahărul.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 2
Pas 3

Se adaugă ouăle, unul câte unul, și amestecăm bine.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 3
Pas 4

Punem cele 2 pliculețe de zahăr vanilat și coaja rasă de la 2 lămâi.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 4
Pas 5

Adăugăm făina și praful de copt și amestecăm bine, compoziția trebuie să fie ca o smântână densă.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 5
Pas 6

Pentru această rețetă am folosit o tavă de 30x25cm tapetată cu hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă și o întindem uniform.

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 6
Pas 7

 

Lăsăm prăjitura la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 45 min, pe treapta din mijloc. După ce este gata, o lăsăm să se răcească, opțional se poate pudra cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

 

 

 

Prăjitura "galbenă" (cu lămâie) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 portii
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!