Ingrediente
●
Branza
500 g
pentru umplutura
●
Oua
4 buc
pentru umplutura
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
pentru umplutura
●
Gris
2 linguri
pentru umplutura
●
Zahar
200 g
pentru umplutura
●
Grasime
2 linguri
eu folosesc de pasare
●
Faina alba de grau
300 g
cat cuprinde
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mare se adauga zaharul, smantana, cacao si grasimea.
Pas 2
Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie.
Pas 3
Amestecam bine cu lingura.
Pas 4
Incorporam treptat faina, intai mestecand cu lingura, apoi framantand cu mana, pana obtinem un aluat consistent.
Pas 5
Separam albusurile de galbenusuri si mixam bine albusurile.
Pas 6
Branza de vaci, zaharul si galbenusurile se pun intr-un bol mare.
Pas 7
Mixam bine branza si celelalte ingrediente si la final adaugam albusurile.
Pas 8
Dupa ce am mixat bine bine adaugam grisul si amestecam iar.
Pas 9
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri. Pregatim hartie de copt pentru o tava mare de copt. Sa nu vi se para prea putin aluatul! Il intindeti bine bine si-l mutati in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care se va si coace prajitura.
Pas 10
Adaugati apoi uniform toata umplutura de branza pe suprafata foii. La final asezati si cealalta foaie.
Pas 11
Puneti la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteti testa cu scobitoarea daca s-a facut. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
Pas 12
Scoateti prajitura din tava dupa ce s-a racit si o portionati la servire.
Se poate servi presarata cu zahar vanilat.
Cantitate:
10 buc
(tava mare de aragaz)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)
Sursa:
amalia80