Prajitura cu branza cu foi si cacao

A
Prajitura cu branza cu foi si cacao

O reteta pe care am "cules-o" de la o gospodina din zona Humorului. Daca aveti rabdarea sa o preparati va fi cu siguranta prima, pentru ca vor urma multe altele la fel de bune...

Ingrediente

Branza
500 g
pentru umplutura
Oua
4 buc
pentru umplutura
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
pentru umplutura
Gris
2 linguri
pentru umplutura
Zahar
200 g
pentru umplutura
Zahar
7 linguri
Smantana
7 linguri
Cacao
2 linguri
Grasime
2 linguri
eu folosesc de pasare
Amoniac
1 buc
pachet
Faina alba de grau
300 g
cat cuprinde

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mare se adauga zaharul, smantana, cacao si grasimea.

2

Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie.

3

Amestecam bine cu lingura.

4

Incorporam treptat faina, intai mestecand cu lingura, apoi framantand cu mana, pana obtinem un aluat consistent.

5

Separam albusurile de galbenusuri si mixam bine albusurile.

6

Branza de vaci, zaharul si galbenusurile se pun intr-un bol mare.

7

Mixam bine branza si celelalte ingrediente si la final adaugam albusurile.

8

Dupa ce am mixat bine bine adaugam grisul si amestecam iar.

9

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri. Pregatim hartie de copt pentru o tava mare de copt. Sa nu vi se para prea putin aluatul! Il intindeti bine bine si-l mutati in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care se va si coace prajitura.

10

Adaugati apoi uniform toata umplutura de branza pe suprafata foii. La final asezati si cealalta foaie.

11

Puneti la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteti testa cu scobitoarea daca s-a facut. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

12

Scoateti prajitura din tava dupa ce s-a racit si o portionati la servire.

Se poate servi presarata cu zahar vanilat.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (tava mare de aragaz)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Sursa: amalia80
Colectii: Prajituri, Branza, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Viorica Elena
Viorica Elena 12 Aug 2014, 23:28

Felicitari

Nota mea pentru reteta: