Tiramisu cu fructe de padure

Tiramisu cu fructe de padure

Un desert rafinat, care va impresiona pe toata lumea!

Ingrediente

Piscoturi
2 buc
2 pachete mici
Fructe de padure
400 g
fructe congelate
Suc de fructe de padure
500 ml
Mascarpone
250 g
Zahar
250 g
o cana plina
Frisca lichida
200 ml
Albusuri de ou
4 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.


2

Fructe le dezghetam si le amestecam bine cu jumatate de cana de zahar.


3

Batem albusurile spuma tare, cu cealalta jumatate de cana de zahar. Adaugam mascarponele si amestecam cu mixerul pana devine o crema fina.


4

Mixam fructele pana devin un sos gros.


5

Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie si se amesteca cu crema fina de mascarpone. Adaugam 3 - 4 linguri de sos de fruste si amestecam cu mixerul.


6

Asa trebuie sa arate crema.


7

Urmeaza asamblarea.

Pe o tava punem un strat subtire de crema. Piscoturile se inmoaie in sucul de fructe - foarte repede, sa nu absoarba prea mult suc ca se vor inmuia prea mult.

8

Eu am pus cate 10 piscoturi pe strat. Dupa ce asezam primul strat, adaugam crema din belsug.


9

Adaugam si al doilea rand de piscoturi si imbracam totul in crema.


10

Sosul ramas eu l-am pus deasupra. Reteta originala nu e asa, se pune doar deasupra un strat fin de sos. Mie mi s-a parut ca e mai bun cu sos din belsug.

 

Pofta buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 10 bucati (10 portii mari)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri, Fructe, Dulciuri

Comentarii

jojo
jojo 25 feb 2011, 23:52

e super retete , pe 27 feb puiul meu david face 2 luni si ma gandeam sa fac ce va bun sa ne indulcim un pic  ,bine inteles inpreuna cu bunici   ,pupici

Lavi
Lavi 26 feb 2011, 19:48

La multi ani, puiului tau!

dynamic1
Mihai (dynamic1) 31 mai 2012, 09:22

Foarte buna aceasta prajitura. Am incercat-o, este foarte usor de facut si este delicioasa!

Nota mea pentru reteta: