Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
10 linguri
●
Coaja de portocala si lamaie rasa
1 lingura
●
Esenta de vanilie
1 lingura
●
Sare
3 g
(1/2lingurita)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalam caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
Pas 2
Separam cele 10 oua, albus de galbenus.
Pas 3
Galbenusurile le frecam cu sarea, uleiul, vanilia si coja rasa.
Pregatim zaharul si faina.
Pas 4
Batem albusurile la mixer cam pe jumatate, dupa care punem zaharul si continuam sa mixam pana se fac spuma si se topeste zaharul.
Pas 5
Peste albusuri punem galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija prin rotire de jos in sus, cu o spatula.
Pas 6
Urmeza faina pe care o incorporam tot la fel usor, treptat.
Pas 7
Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia obtinuta.
Pas 8
Asezam caisele si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru 20- 30 de minute.
Pas 9
Faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a mai racit, se scoate, se taie si se pudreaza cu zahar.
POFTA BUNA!
Cantitate:
1 buc
(tava)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)