Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
10 linguri
●
Coajă de portocală și lămâie rasă
1 lingura
●
Esență de vanilie
1 lingura
●
Sare
3 g
(1/2 linguriță)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălăm caisele, le tăiem pe jumătate și le scoatem sâmburii.
Pas 2
Separăm cele 10 ouă, albuș de gălbenuș.
Pas 3
Gălbenușurile le frecăm cu sarea, uleiul, vanilia și coaja rasă.
Pregătim zahărul și făina.
Pas 4
Batem albușurile la mixer cam pe jumătate, după care punem zahărul și continuăm să mixăm până se fac spumă și se topește zahărul.
Pas 5
Peste albușuri punem gălbenușurile, puțin câte puțin, amestecând cu grijă prin rotire de jos în sus, cu o spatulă.
Pas 6
Urmează făina pe care o încorporăm tot la fel ușor, treptat.
Pas 7
Într-o tavă unsă bine cu ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția obținută.
Pas 8
Așezăm caisele și introducem tava în cuptorul încins în prealabil, la foc moderat pentru 20-30 de minute.
Pas 9
Faceți testul cu scobitoarea.
După ce s-a mai răcit, se scoate, se taie și se pudrează cu zahăr.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 buc
(tavă)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)