Cheesecake with lemon curd

Cheesecake with lemon curd

Un tort cu o combinație de biscuiți, brânză și lămâie!

Eu l-am făcut cadou acest tort, iar persoana care l-a primit a rămas f.incântată și de aspectul tortului și de bunătatea lui :)

Se face ușor, e un desert răcoritor și pe placul tuturor!

Ingrediente

Biscuiți cu ciocolată
200 g
pt blat
Unt
100 g
pt blat
Brânză de vaci
500 g
pt umplutură, am folosit cremă de brânză, tip Philadelphia
Ouă
4 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
100 g
dacă folosiți o cremă de brânză tip Philadelphia, nu mai puneți smântână, pt că va fi prea moale compoziția
Zahăr
150 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Zahăr
150 g
pt lemon curd
Unt
100 g
pt lemon curd
Zeamă de lămâie
2 buc
zeamă de lămâie de la 2 lămâi
Ouă
2 buc
și acestea se folosesc tot pt compoziția de lemon curd

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele și ne apucăm să facem cheesecake-ul.

Biscuiții îi mărunțim la robot.

Apoi adăugăm untul moale și mixăm bine până obținem o compoziție ca niște firimituri care stă bine unită, datorită untului.

Punem totul într-o tavă cu diametru de 26, de preferabil cu inel detașabil și tasăm bine compoziția cu fundul la un pahar.

Cheesecake with lemon curd - Pas 1
Pas 2

Preparăm umplutura pentru cheescake:

Se mixează brânza de vaci, împreună cu zahărul și esența de vanilie.

Se adaugă smântâna (dacă folosiți cremă de brânză nu mai puneți smântână) și ouăle pe rând. Mixați bine după fiecare și vom obține o cremă fină de brânză.

Această compoziție o turnăm în tavă peste blatul de biscuiți.

Nivelăm și dăm la cuptor la foc mediu, până începe să se rumenească frumos deasupra și compoziția să fie fermă.

Cheesecake with lemon curd - Pas 2
Pas 3

După ce am oprit focul la cuptor, deschidem ușa și lăsăm să se răcorească lent.

În timp ce cheesecake-ul se răcește preparăm compoziția de lemon curd :

Sucul de lămâie amestecat cu zahărul se pune la fiert.

Ouăle se bat ușor.

Peste ele se toarnă ușor sucul de lămâie fierbinte, amestecând.

Se pune apoi pe foc compoziția și se amestecă ușor până la fierbere.

Se fierbe 5 min, amestecând în continuu, până se îngroașă.

Vasul se dă deoparte și adăugăm untul până se omogenizează.

Compoziția se mută într-un vas curat și acoperim cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească complet.

Cheesecake with lemon curd - Pas 3
Pas 4

După ce s-a răcit cheesecake-ul se așează pe un platou și se acoperă cu lemon curdul.

Cheesecake with lemon curd - Pas 4
Pas 5

Apoi se ornează cu frișcă și ciocolată!

Se dă la rece pentru câteva ore!

Savurați cu plăcere!

Cheesecake with lemon curd - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 07 Feb 2011, 15:46

M-ai dat jos Ellena! Superb tort!

Lavi
Lavi 07 Feb 2011, 16:03

arata foarte bine

Elena.M
Elena (Elena.M) 07 Feb 2011, 16:10

Ellena,pot spune si eu la fel ca Lena ca este superb tortul.Un tort care numai este nevoie de insiropat.Foarte interesant.Consistenta tortului cum este??Cred ca nu este usor uscat.Te felicit.

Ellena
Elena (Ellena) 07 Feb 2011, 19:19

Multumesc fetele !!!

Consistenta tortului este potrivita! Nu este uscata, pentru ca compozitia de branza era destul de moale, iar in cuptor a devenit ferma!

Si asa este nu trebuie insiropat!

claudia1976
claudia1976 07 Feb 2011, 21:17

Deosebit de gustos si aratos ! FELICITARI !!!!

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 07 Feb 2011, 21:19

Mersi Claudia!

miha
miha 07 Feb 2011, 21:57

Foarte frumos Elena. ;) Felicitari!

Ellena
Elena (Ellena) 07 Feb 2011, 22:51

Mersi Miha!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 26 Feb 2011, 01:04

O intrebare am: biscuitii aceia maruntiti de la fund nu se ard in urma coacerii? sau untul previne asta?

Ellena
Elena (Ellena) 26 Feb 2011, 13:05

Nu  Raisa nu se ard biscuiti de la fund, datorita untului

raisa
Raisa Miruna (raisa) 03 Mar 2011, 23:25

Am facut lemon curd-ul pentru cheesecake-ul fara foc al Lenei (care e aproape la fel ca al tau, dar cu mascarpone in loc de branza si nu se pune la cuptor), este deliciiiioooooooosssssss!!!! Ador combinatiile de genul asta, si o sa folosesc si pentru alte prajituri curd-ul. Comitetul devoratorilor de prajituri va multumeste si tie si Lenei!

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 14 Mar 2011, 23:27

Ma bucur mult Raisa ca ti-a placut! Si eu am facut cheesecake-ul Lenei tot cu mascarpone si a iesit delicios!

Pe acesta nu l-am incercat cu mascarpone, dar cred ca va iesi bun, nu are ce strica!

Sorina.Ion
Sorina (Sorina.Ion) 06 Dec 2014, 22:03

Voi face tortul acesta pentru ziua fiului meu care implineste un an. Am facut inainte de marele eveniment o incercare a tortului putin modificat ca sa poate fi mancat si de bebei. Si anume: am pus biscuiti de bebei in loc de cei din retetai si in loc de zahar am folosit sirop de agave. A iesit foarte bun si piciului i-a placut la nebunie. Postez si o poza cu incercarea mea de tort dar voi posta una si cu tortul pe care il voi face chiar de ziua fiului meu, Vladimir.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: