Cheesecake with lemon curd
rețeta postată de Elena (Ellena)
Un tort cu o combinație de biscuiți, brânză și lămâie!
Eu l-am făcut cadou acest tort, iar persoana care l-a primit a rămas f.incântată și de aspectul tortului și de bunătatea lui :)
Se face ușor, e un desert răcoritor și pe placul tuturor!
Ingrediente
●
Biscuiți cu ciocolată
200 g
pt blat
●
Brânză de vaci
500 g
pt umplutură, am folosit cremă de brânză, tip Philadelphia
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
100 g
dacă folosiți o cremă de brânză tip Philadelphia, nu mai puneți smântână, pt că va fi prea moale compoziția
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Zahăr
150 g
pt lemon curd
●
Unt
100 g
pt lemon curd
●
Zeamă de lămâie
2 buc
zeamă de lămâie de la 2 lămâi
●
Ouă
2 buc
și acestea se folosesc tot pt compoziția de lemon curd
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Am pregătit ingredientele și ne apucăm să facem cheesecake-ul.
Biscuiții îi mărunțim la robot.
Apoi adăugăm untul moale și mixăm bine până obținem o compoziție ca niște firimituri care stă bine unită, datorită untului.
Punem totul într-o tavă cu diametru de 26, de preferabil cu inel detașabil și tasăm bine compoziția cu fundul la un pahar.
Pas 2
Preparăm umplutura pentru cheescake:
Se mixează brânza de vaci, împreună cu zahărul și esența de vanilie.
Se adaugă smântâna (dacă folosiți cremă de brânză nu mai puneți smântână) și ouăle pe rând. Mixați bine după fiecare și vom obține o cremă fină de brânză.
Această compoziție o turnăm în tavă peste blatul de biscuiți.
Nivelăm și dăm la cuptor la foc mediu, până începe să se rumenească frumos deasupra și compoziția să fie fermă.
Pas 3
După ce am oprit focul la cuptor, deschidem ușa și lăsăm să se răcorească lent.
În timp ce cheesecake-ul se răcește preparăm compoziția de lemon curd :
Sucul de lămâie amestecat cu zahărul se pune la fiert.
Ouăle se bat ușor.
Peste ele se toarnă ușor sucul de lămâie fierbinte, amestecând.
Se pune apoi pe foc compoziția și se amestecă ușor până la fierbere.
Se fierbe 5 min, amestecând în continuu, până se îngroașă.
Vasul se dă deoparte și adăugăm untul până se omogenizează.
Compoziția se mută într-un vas curat și acoperim cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească complet.
Pas 4
După ce s-a răcit cheesecake-ul se așează pe un platou și se acoperă cu lemon curdul.
Pas 5
Apoi se ornează cu frișcă și ciocolată!
Se dă la rece pentru câteva ore!
Savurați cu plăcere!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)