Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Ciocolată cu lapte
100 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Blatul: Amestecăm 125g margarină cu 100 g zahăr, 3 ouă, făina, cacaua, 3 linguri lapte și praful de copt.
Pas 3
Punem compoziția într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la foc mediu 20 de minute. Când apăsăm cu degetul pe blat, și este tare, atunci e gata.
Pas 4
Pentru însiropat: lapte caramel sau lichior de cocos. Eu am făcut lapte caramel - punem 3 linguri de zahăr pe foc, și când s-a topit adăugăm 200ml lapte și o esență de vanilie (opțional). Lăsăm pe foc până se topește zahărul și apoi lăsăm să se răcească până e gata blatul.
Pas 5
După ce blatul s-a răcit îl însiropăm.
Pas 6
Crema o facem după ce-am însiropat blatul pentru că trebuie să o adăugăm fierbinte. Amestecăm 300ml lapte cu grișul, 100g margarină, 100g zahăr și punem pe foc.
Pas 7
Crema o lăsăm pe foc până se îngroașă, apoi o luăm de pe foc și adăugăm nuca de cocos. Amestecăm energic, o să observați că se îngroașă foarte repede. Din această cauză trebuie pusă imediat pe blat.
Pas 8
Întindem toată crema pe blat, chiar dacă vi se pare multă, o puneți pe toată.
Pas 9
Glazura: eu mai aveam un iepuraș de ciocolată de la Paște și l-am folosit. Am pus pe foc 50g unt, 3 linguri de lapte și ciocolata. Lăsăm până se obține o glazură fină.
Pas 10
Glazura o adăugăm peste cremă, nivelăm frumos și o punem la rece minim o oră, pentru a se întări glazura.
Cantitate:
1 buc
(o tavă)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)