Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Ciocolata cu lapte
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Blatul: Amestecam 125g margarina cu 100 g zahar, 3 oua, faina, cacaua, 3 linguri lapte si praful de copt.
Pas 3
Punem compozitia intr=o tava, tapetata cu hartie de copt si lasam la foc mediu 20 de minute. Cand apasam cu degetul pe blat, si este tare, atunci e gata.
Pas 4
Pentru insiropat: lapte caramel sau lichior de cocos. Eu am facut lapte caramel - punem 3 linguri de zahar pe foc, si cand s-a topit adaugam 200ml lapte si o esenta de vanilie (optional). Lasam pe foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca pana e gata blatul.
Pas 5
Dupa ce blatul s-a racit il insiropam.
Pas 6
Crema, o facem dupa ce-am insiropat blatul pentru ca trebuie sa o adaugam fierbinte . Amestecam 300ml lapte cu grisul, 100g margarina, 100g zahar si punem pe foc.
Pas 7
Crema o lasam pe foc pana se ingroasa, apoi o luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic, o sa observati ca se ingroasa foarte repede. Din aceasta cauza trebuie pusa imediat pe blat.
Pas 8
Intindem toata crema pe blat, chiar daca vi se pare multa, o puneti pe toata.
Pas 9
Glazura: eu mai aveam un iepuras de ciocolata de la Paste si l-am folosit. Am pus pe foc 50g unt, 3 linguri de lapte si ciocolata. Lasam pana se obtine o glazura fina.
Pas 10
Glazura o adaugam peste crema, nivelam frumos si o punem la rece minim o ora, pentru a se intari glazura.
Cantitate:
1 buc
(o tava)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)