Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Ciocolată cu lapte
400 g
Cremă
●
Esență de rom
1 buc
fiolă
●
Ness
2 linguri
2 pliculețe
●
Ciocolată amăruie
200 g
Glazură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Blatul: Se separă ouălele - albușurile se bat spumă împreună cu zahărul și apa, se adaugă gălbenușurile și apoi făina, cacao și praful de copt.
Se dă la cuptor până trece testul scobitorii.
tava mea are dimensiunile 36 X 25 cm
Pas 2
Cremă:
Ciocolata se topește în 400 ml frișcă, se lasă la rece..recomandat să se facă crema seara și să se lase la rece până dimineață.
Apoi se bate spumă și se mai adaugă 100 ml frișcă.
Pas 3
Siropul:
Se caramelizează zahărul, se adaugă apa și se fierbe până ce zahărul s-a topit. Se adaugă ness-ul și se lasă la răcit, apoi se adaugă romul.
Glazura:
Se prepară după ce avem prăjitura asamblată.
Se topește ciocolata în frișcă și doar un pic se lasă la rece
Asamblarea:
Blatul se taie în două. Se așează blat se însiropează cu jumătate din sirop, adăugăm crema, apoi blat și însiropează. Dăm la rece 30 min, apoi porționăm prăjitura și glazurăm fiecare felie în parte.
Pas 4
Se poate decora cu un moț de frișcă.
Cantitate:
16 buc
Dificultate:
mediu
Data publicării: