Amandine

Amandine

O prăjitură delicioasă, răcoroasă și pe gustul tuturor.

Ingrediente

Ouă
6 buc
   
Zahăr
300 g
   
Făină
250 g
   
Cacao
50 g
   
Apă
6 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Ciocolată cu lapte
400 g
Cremă
Frișcă lichidă
500 ml
   
Zahăr
6 linguri
Sirop
Apă
1 l
   
Esență de rom
1 buc
fiolă
Ness
2 linguri
2 pliculețe
Ciocolată amăruie
200 g
Glazură
Frișcă lichidă
150 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Blatul: Se separă ouălele - albușurile se bat spumă împreună cu zahărul și apa, se adaugă gălbenușurile și apoi făina, cacao și praful de copt.
Se dă la cuptor până trece testul scobitorii.

tava mea are dimensiunile 36 X 25 cm
 
Amandine - Pas 1
Pas 2

Cremă:

Ciocolata se topește în 400 ml frișcă, se lasă la rece..recomandat să se facă crema seara și să se lase la rece până dimineață.

Apoi se bate spumă și se mai adaugă 100 ml frișcă.



Amandine - Pas 2
Pas 3

Siropul:

Se caramelizează zahărul, se adaugă apa și se fierbe până ce zahărul s-a topit. Se adaugă ness-ul și se lasă la răcit, apoi se adaugă romul.

Glazura:

Se prepară după ce avem prăjitura asamblată.

Se topește ciocolata în frișcă și doar un pic se lasă la rece

Asamblarea:

Blatul se taie în două. Se așează blat se însiropează cu jumătate din sirop, adăugăm crema, apoi blat și însiropează. Dăm la rece 30 min, apoi porționăm prăjitura și glazurăm fiecare felie în parte.


 
Amandine - Pas 3
Pas 4

Se poate decora cu un moț de frișcă.

 

Amandine - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc
Dificultate: mediu
Data publicării:
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 09 Mar 2011, 18:54

Este una din prajiturile de pe lista mea de asteptare, uite ca m-ai ajutat si ai postat-o tu. O fac si eu cu prima ocazie.

Mery75
Mery75 09 Mar 2011, 21:39

cum adica se topeste ciocolata in frisca?  ce dimensiuni are tava pt blat?

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 10 Mar 2011, 15:55

Mery,rupi ciocolata bucatele si adaugi frisca lichida,pui la foc si amesteci pana ce ciocolata se topeste dar fara sa fiarba frisca,va dura cca 3 min ...

tava are 36X25 cm

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 10 Mar 2011, 15:56

Lena merita sa o faci e delicioasa

Mery75
Mery75 10 Mar 2011, 16:05

multumesc frumos........vreau sa ma asigur ca nu fac greseli .......cred ca o s-o fac in weekend.....o zi buna in continuare

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 11 Mar 2011, 00:53

succes Mery..eu am facut-o din nou azi..maine o glazurez ...astept impresi

nu uita sa faci crema de seara ca sa stea la rece si apoi sa o bati cu mixerul si se va intari

Mery75
Mery75 12 Mar 2011, 12:03

am facut blatul a iesit super.....ma duc sa fac crema e la rece de aseara dar mi se pare cam tare......o sa-ti spun finalul   mersi MichelleS..

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 12 Mar 2011, 18:14

da e tare baga mixerul si mai adauga 100 ml frisca si vezi ce faina se face

Mery75
Mery75 12 Mar 2011, 20:06

sunt incantata de aceasta amandina si de gustul ei...............e nemaipomenita..........am facut furori cu ea........a iesit ffffff buna......te iubesc MICHELLES si te mai astept cu alte retete.....un singur lucru am gresit, nu am pus tot siropul pt ca mi s-a parut mult si nu este blatul insiropat mult......dar sunt ffffff multumita de rezultat......o seara minunata...

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 12 Mar 2011, 22:03

ma bucur enorm ,mery ca ti-o iesit

felicitari!

Ellena
Elena (Ellena) 09 Oct 2011, 22:55

una din prajiturile mele preferate...am sa o fac si eu cat de curand ;)

Alina Tanase
Alina Tanase 26 Oct 2014, 13:56

am sa o incerc si eu curand!

cristina81
cristina81 21 Dec 2014, 15:18

buna,va rog explicati-mi crema:topesc pe foc(fara sa fiarba)ciocolata in frisca lichida apoi o las la rece pana dimineata,dupa aceea o mixez?Apoi mai adaug 100 ml frisca lichida sau mixata?

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 21 Dec 2014, 15:32

Se pune la foc frisca se adauga ciocolata rupta sau razuita si se amesteca pana ciocolata se topeste,fara sa fiarba...se lasa la racit si apoi se bate crema adaugand frisca lichida