Prajitura cu branza
O prajitura din categoria retetelor super-rapide. In 5 minute ati si bagat-o la cuptor.
Este putin mai neobisnuita in privinta prepararii asa zisului "aluat", de fapt sunt niste firimituri,dar nu va fie teama, la final totul este moale si foarte gustos.
Stratul de deasupra are un usor gust de biscuiti.
Ingrediente
●
Faina
3 pahare
de 250 ml, daca vrei ca stratul de sus sa nu fie asa faramicios, poti pune 2,5 pahare, asa am pus si eu
●
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
●
Unt
125 g
poti pune si 100 ,untul trebuie sa fie la temperatura camereigr.
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Pt.umplutura: branza de vaci
500 g
●
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
●
Oua
3 buc
daca branza este foarte moale, adaugati 2 oua,se poate pune si un ou plus 20 gr. de amidon
●
Stafide
3 linguri
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mainile, va rezulta un "aluat' sub forma de firimituri.
Pas 2
Pentru umplutura, amesteci branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)
Pas 3
Pui jumatate din firimituri-"aluat" in tava, tapetata cu hartie de copt
Pas 4
Apoi pui deasupra toata umplutura, e mai usor de intins cu cutitul
Pas 5
Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.
Pas 6
Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste putin deasupra.
Pas 7
Inca o poza ca sa vedeti sectiunea
Cantitate:
20 buc
(o tava aproape cat cea de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: