Pasca cu branza de vaci,fara aluat

Pasca cu branza de vaci,fara aluat

Stiu ca e cam devreme pentru o pasca, dar i-am promis Lenei ca o postez, deci iata-ma cu reteta. Aceasta reteta se poate face in orice moment al anului, nu doar de Pasti, pentru ca este ca o prajitura.

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
Oua
6 buc
(sau 7 daca sunt mai mici)
Zahar pudra
400 g
Faina alba
4 linguri
Gris
2 linguri
Unt
150 g
Praf de copt
1 buc
Stafide
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
(o fiola)
Coaja de lamaie rasa
1 buc
(coaja rasa de la o lamaie)

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.Ouale trebuie scoase mai din timp,sa fie la temperatura camerei.

2

Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.

3

Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

4

Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.

5

La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.

6

Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.

7

Si...produsul final, va asigur ca e delicioasa

POFTA BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 125 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Prajituri, Branza, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Angiras
Angiras 02 mar 2015, 16:33

Si la mine s-a ars... dar in interior inca nu e facuta... Au trecut 70 minute. O mai las un pic si eventual o sa tai stratul exterior ca sa manacam totusi ceva din ea.

lena
Elena (lena) 19 apr 2014, 21:14

Adina, cred ca este putina diferenta intre temperaturile cuptoarelor, oricum la orice puneti si faceti va mai uitati pe parcurs si adaptati. Oricum 175 grade este o temperatura medie normala.

Larisa Buciu
Larisa Buciu 19 apr 2014, 18:04

Am si eu o nelamurire. Tocmai fac pasca folosind un cuptor vechi (fara a avea posibilitatea de a seta gradele) si am lasat-o o ora si 10 minute pe treapta maxima si pare facuta. Reteta zice 110 min deci aproape 2 ore ... sigur e bine ?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Larisa Buciu 19 apr 2014, 21:01

Si eu am tinut-o mai putin, a fost bine.

Adina B
Adina B 18 apr 2014, 20:35

175 grade?..s-a ars.... >:(

Adina B
Adina B 18 apr 2014, 19:45

175 grade?s-a ars..... :'(

MoraruP
MoraruP 14 apr 2014, 13:11

Nu ati spus nimic de consistenta branzei... trebuie scursa bine de zer sau poate fi si mai moale?

lena
Elena (lena) MoraruP 14 apr 2014, 16:43

Mai bine ceva mai scursa.

RRaluca
RRaluca 11 apr 2014, 12:48

A iesit minunat si super gustos.

Multumesc mult.

RRaluca
RRaluca 10 apr 2014, 20:17

As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar am o nelamurire, daca nu folosesc branza facuta in casa, ce fel de branza ar trebui sa cumpar, dulce sau putin sarata?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) RRaluca 10 apr 2014, 21:51

Branza de vaci simpla folositi, nu are nici sare si nici zahar.

gabriela29sv
gabriela29sv 25 apr 2013, 08:46

Draga "bubueli" branza am facut-o eu acasa dupa reteta Lenei http://www.lalena.ro/230-reteta-Branza-de-vaci-de-casa.html ...iese foarte buna cu lapte la cutie rosie cu 3,5 % grasime.Spor la treaba ;)

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 18 apr 2011, 15:29

Gabriela, iti multumesc pentru reteta, chiar cautam ceva mai simplu pentru sfintele sarbatori. Iti doresc sarbatori fericite si numai fericire!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile