Pasca cu brânză de vaci, fără aluat

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat

Știu că e cam devreme pentru o pască, dar i-am promis Lenei că o postez, deci iată-mă cu rețeta. Această rețetă se poate face în orice moment al anului, nu doar de Paști, pentru că este ca o prăjitură.

Ingrediente

Brânză de vaci
1 kg
   
Ouă
6 buc
(sau 7 dacă sunt mai mici)
Zahăr pudră
400 g
   
Făină albă
4 linguri
   
Griș
2 linguri
   
Unt
150 g
   
Praf de copt
1 buc
   
Stafide
50 g
   
Esență de vanilie
1 buc
(o fiolă)
Coajă de lămâie rasă
1 buc
(coajă rasă de la o lămâie)

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele. Ouăle trebuie scoase mai din timp, să fie la temperatura camerei.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 1
Pas 2

Se amestecă bine brânza cu zahărul pudră și untul topit.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 2
Pas 3

Apoi se adaugă gălbenușurile și se amestecă.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 3
Pas 4

Se adaugă praful de copt, făina, grișul, coaja de lămâie, esența de vanilie, stafidele și se amestecă bine.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 4
Pas 5

La urmă se adaugă albușurile bătute spumă tare. Se încorporează încet.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 5
Pas 6

Ungem cu unt o tavă rotundă (preferabil cu pereți detașabili), o tapetăm cu făină sau hârtie de copt și adăugăm compoziția de brânză. Se poate orna cu stafide (sau o lăsați simplă), apoi se dă la cuptor timp de 110 min la 175°.

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 6
Pas 7

Și...produsul final, vă asigur că e delicioasă

POFTĂ BUNĂ!

Pasca cu brânză de vaci, fără aluat - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 125 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Feb 2011, 16:45

Ce bine arata pasca, multumesc mult de tot pentru reteta - asa detaliata si pe pasi

nona
nona nona (nona) 16 Feb 2011, 16:52

arata foarte bine, sigur este delicioasa. sa o fac nici nu incape in discutie cu prima ocazie o incerc!

nona
nona nona (nona) 16 Feb 2011, 16:53

gabriela29sv
gabriela29sv 16 Feb 2011, 17:10

Multumesc frumos pentru aprecieri, va asigur ca nu o sa regretati daca o faceti.Este si foarte usor ...Draga Lena ,imi face placere sa postez retete...gatitul este si o pasiune de-a mea  Va astept cu impresii dupa ce o faceti.

Emma
Emma 18 Apr 2011, 15:29

Gabriela, iti multumesc pentru reteta, chiar cautam ceva mai simplu pentru sfintele sarbatori. Iti doresc sarbatori fericite si numai fericire!

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 19 Apr 2011, 09:58

Cu mare placere Emma, ma bucur ca ai ales reteta mea si te asigur ca pe cat e de simpla de facut pe atat e de delicioasa.Sarbatori fericite si tie si tot ce-ti doresti

bubueli
alexandra (bubueli) 24 Apr 2013, 08:28

am observat ca toate produsele sunt frantuzesti iar eu sunt in Franta si as vrea sa stiu daca branza ai luat-o de aici sau de acasa pt ca am cautat ft mult o barnza asemanatoare cu a noastra dar nu am gasit :)

gabriela29sv
gabriela29sv 25 Apr 2013, 08:46

Draga "bubueli" branza am facut-o eu acasa dupa reteta Lenei http://www.lalena.ro/230-reteta-Branza-de-vaci-de-casa.html ...iese foarte buna cu lapte la cutie rosie cu 3,5 % grasime.Spor la treaba ;)

Nota mea pentru rețetă:
bubueli
alexandra (bubueli) 26 Apr 2013, 09:29

multumesc mult gabriela.chiar o sa incerc sa fac pt paste.sper sa imi iese. :)

gabriela29sv
gabriela29sv 30 Apr 2013, 07:38

Cu placere....Doamne-ajuta la gatit si Paste fericit alaturi de cei dragi. (p.s. sa imi spui daca ti-a placut) :)

RRaluca
RRaluca 10 Apr 2014, 20:17

As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar am o nelamurire, daca nu folosesc branza facuta in casa, ce fel de branza ar trebui sa cumpar, dulce sau putin sarata?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) RRaluca 10 Apr 2014, 21:51

Branza de vaci simpla folositi, nu are nici sare si nici zahar.

RRaluca
RRaluca 11 Apr 2014, 12:48

A iesit minunat si super gustos.

Multumesc mult.

MoraruP
MoraruP 14 Apr 2014, 13:11

Nu ati spus nimic de consistenta branzei... trebuie scursa bine de zer sau poate fi si mai moale?

lena
Elena (lena) MoraruP 14 Apr 2014, 16:43

Mai bine ceva mai scursa.

Adina B
Adina B 18 Apr 2014, 19:45

175 grade?s-a ars..... :'(

Adina B
Adina B 18 Apr 2014, 20:35

175 grade?..s-a ars.... >:(

Larisa Buciu
Larisa Buciu 19 Apr 2014, 18:04

Am si eu o nelamurire. Tocmai fac pasca folosind un cuptor vechi (fara a avea posibilitatea de a seta gradele) si am lasat-o o ora si 10 minute pe treapta maxima si pare facuta. Reteta zice 110 min deci aproape 2 ore ... sigur e bine ?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Larisa Buciu 19 Apr 2014, 21:01

Si eu am tinut-o mai putin, a fost bine.

lena
Elena (lena) 19 Apr 2014, 21:14

Adina, cred ca este putina diferenta intre temperaturile cuptoarelor, oricum la orice puneti si faceti va mai uitati pe parcurs si adaptati. Oricum 175 grade este o temperatura medie normala.

Angiras
Angiras 02 Mar 2015, 16:33

Si la mine s-a ars... dar in interior inca nu e facuta... Au trecut 70 minute. O mai las un pic si eventual o sa tai stratul exterior ca sa manacam totusi ceva din ea.