Ingrediente
●
Foi de placinta yufka
1 buc
pachet
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Patrunjelul tocat il amestecam cu branza data pe razatoare. Apoi pregatim un sos din oua , iaurt , lapte si ulei, in acasta ordine. Amestecam bine cu un tel, ca sosul sa fie legat.
Pas 3
Ungem cu ulei tava mare de cuptor . Desfacem o foaie si o intindem in tava. Aici este partea frumoasa la aceste foi,ca sunt foarte mari si imbraca bine tava.Marginile care ies din tava , le lasam asa, pentru ca la final le vom impaturi.
Pas 4
Mai luam o foaie ,o taiem in bucati , ca sa acopere doar tava, (stratul de jos trbuie sa fie mai gros), apoi turnam cam 3 polonice din sosul preparat mai devreme si il intindem pe toata tava cu o pensula de bucatarie. Peste sos punem un strat de branza.
Pas 5
Urmeaza un nou strat de foi ,ungem din nou cu sos si iar un strat de branza.
Pas 6
La final, cand am terminat branza, aducem foile care au ramas pe laterale si impaturim bine placinta. Ungem foarte bine cu sos. O taiem in patrate de dimensiunea dorita (ca sa se intrepatrunda sosul cat mai bine) si bagam tava la cuptorul preincalzit 40-45 min. la 180 de grade
Pas 7
Aici tava scoasa din cuptor. Avea un miros , ca nu am rezistat si am mancat o bucata asa firbinte...
Pas 8
Iar aici o portie pentru voi. Pofta buna!
Cantitate:
25 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii: