Pateuri cu brânză
rețeta postată de Elena (Ellena)
O rețetă rapidă și ușor de făcut!
Când nu aveți timp și ați dori să mâncați ceva sărat, vă recomand să faceți pateute cu brânză!
Ingrediente
●
Brânză feta
150 g
sau telemea
●
Ouă
2 buc
unul pentru compoziție și unul pentru uns deasupra pateurile
●
Semințe de susan
20 g
opțional presărați desupra semințe de susan sau chimen.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu numai câteva ingrediente, preparăm imediat pateurile!
Pas 2
Foaia de foietaj, o întindem și o tăiem în pătrățele.
Mi-au ieșit 15 pătrățele.
Preparam compoziția: într-un bol mărunțim brânza cu furculita, adăugăm oul și amestecăm bine, o compoziție potrivită de umplut pateuri.
Atenție să nu fie prea lichidă ca va curge din pateuri!
Separat, în alt bol batem oul de uns deasupra.
Luăm cu o linguriță din compoziție și punem în fiecare pătrățel.
Pas 3
După ce am pus compoziția în fiecare pătrățel, se împăturesc, pe margini se apasă cu furculița ca să nu curgă compoziția.
Le așezăm pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem pe fiecare cu ou.
Opțional puteți presăra semințe de susan, chimen etc.
Eu le-am lăsat de această dată simple.
Se coc circa 20-25 min la 180 grade.
Pas 4
După ce s-au rumenit ușor deasupra se scot din cuptor.
Pas 5
Se servesc imediat calde!
Poftă Bună!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)