Pateuri cu brânză

Pateuri cu brânză

O rețetă rapidă și ușor de făcut!

Când nu aveți timp și ați dori să mâncați ceva sărat, vă recomand să faceți pateute cu brânză!

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
Brânză feta
150 g
sau telemea
Ouă
2 buc
unul pentru compoziție și unul pentru uns deasupra pateurile
Semințe de susan
20 g
opțional presărați desupra semințe de susan sau chimen.

Pași de urmat

Pas 1

Cu numai câteva ingrediente, preparăm imediat pateurile!

Pateuri cu brânză - Pas 1
Pas 2

Foaia de foietaj, o întindem și o tăiem în pătrățele.

Mi-au ieșit 15 pătrățele.

Preparam compoziția: într-un bol mărunțim brânza cu furculita, adăugăm oul și amestecăm bine, o compoziție potrivită de umplut pateuri.

Atenție să nu fie prea lichidă ca va curge din pateuri!

Separat, în alt bol batem oul de uns deasupra.

Luăm cu o linguriță din compoziție și punem în fiecare pătrățel.

Pateuri cu brânză - Pas 2
Pas 3

După ce am pus compoziția în fiecare pătrățel, se împăturesc, pe margini se apasă cu furculița ca să nu curgă compoziția.

Le așezăm pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem pe fiecare cu ou.

Opțional puteți presăra semințe de susan, chimen etc.

Eu le-am lăsat de această dată simple.

Se coc circa 20-25 min la 180 grade.

Pateuri cu brânză - Pas 3
Pas 4

După ce s-au rumenit ușor deasupra se scot din cuptor.

 

Pateuri cu brânză - Pas 4
Pas 5

Se servesc imediat calde!

Poftă Bună!

Pateuri cu brânză - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

gabriela29sv
gabriela29sv 04 Feb 2011, 13:22

Foarte frumoase si cred ca si foarte bune ...pateurile cu branza sarata sunt preferatele mele

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 04 Feb 2011, 14:02

Nota mea pentru rețetă:
Maria20
Maria (Maria20) 04 Feb 2011, 23:14

imi place krd k snt delicioase

Nina-Andreea
Nina-Andreea 23 Feb 2012, 22:39

Sunt atât de drăgălașe și delicioase ca niște pachețele!

Poza mea pentru rețetă:
cristi123
cristi123 28 Oct 2012, 09:30

deja imi vine sa ma apuc de reteta

Diana85
Diana85 04 Oct 2013, 11:46

buna Lena, reci nu se pot servi? 

lena
Elena (lena) Diana85 04 Oct 2013, 12:11

Sunt bune si reci, dar orice preparat din aluat de foietaj, rece este mai tare si nu asa fraged ca proaspat.

Diana85
Diana85 04 Oct 2013, 13:49

multumesc pentru raspuns, ies de la serviciu si direct ma pun pe "bucatarit":D

Diana85
Diana85 04 Oct 2013, 13:50

multumesc pentru raspuns,ies de la serviciu si ma pun pe "bucatarit":D  am reusit sa fac si gogosile berlineze ,mi au iesit grozave.te pup:)

daniel.s
daniel.s 01 Jan 2014, 22:47

cozonaci tai mi-au iesit perfect,

Vreau sa fac pateuri dar nu gasesc o reteta pentru foitaj.locuiesc an Madrid si nu se gasesc.Am ancercat cu foaie de ojaldre dar nu ies la fel.

te rog ajutama cu foietajul.