Crochete de conopida cu sos de branza

Crochete de conopida cu sos de branza

Eu fac sosul de brinza cu sunca prajita si il mancam asa cu multa paine proaspata [asa cum mancam in copilarie]. Asa mi-a venit ideea sa pun si la conopida la cuptor pe care o fac aproape la fel, dar la care puneam sosul bechamel simplu si de aceasta data am schimbat un pic.

Iar crochetele le mai fac tot la fel cu piept de pui, cu peste doar ca mai schimb aromele.

Ingrediente

Conopida
400 g
Sunca presata
6 buc
felii
Oua
2 buc
Lapte
500 ml
aproximativ,pt.sos
Ceapa
1 buc
pt.sos
Ulei
3 linguri
Sare
1 lingurite
+ piper, nucsoara, foi de dafin dupa gust
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
+ patrunjel, marar - dupa gust
Branza burduf
2 linguri
branza framantata, sarata

Pasi de urmat

1

 Spalam si fierbem conopida  in apa cu un pic de otet, sare, piper boabe si foi de dafin, pt.ca sa mai reduca din mirosul ei puternic; eu mai pun si o lingurita de inox in oala ca fierbe mai repede. Conopida nu trebuie sa fie prea fiarta ca se face pasta  si nu mai putem lucra cu ea .

2

Dupa ce se raceste conopida o pasam cu furculita si condimentam, punem usturoiul [eu am pus si un pic de ghimbir praf si patrunjel uscat]. Se amesteca bine si se lasa sa se patrunda aromele.

3

Pentru sos avem nevoie mai intai de: ulei, ceapa, lapte, faina, nucsoara, sare si piper.

Sosul la baza este bechamel, doar la final se adauga branza.

4

Curatam ceapa si o taiem foarte marunt cu blenderul [sau rasa pe razatoare] asa o sa fie sosul mai fin. Vom face un sos bechamel mai consistent  la inceput asa ca nu punem tot laptele.

5

Dupa ce am fiert sosul, luam cateva linguri din el si le punem peste conopida zdrobita. In sosul care ramane punem branza, amestecam bine si mai punem  lapte asa incat sa rezulte un sos cremos care sa curga un pic, punem marar,  verde ar si mai bun si fierbem inca un pic.

6

Conopida se amesteca bine cu sosul racit, punem un ou si daca compozitia este prea moale se poate pune pesmet. Din aceasta compozitie formam cu mana crochetele.

7

Trecem crochetele prin faina. Scuturam bine sa nu ramana multa faine pe ele..

8

..le dam prin ou si apoi prin pesmet si le prajim in mult ulei. Dupa ce le-am prajit pe toate le lasam sa se raceasca.

Se pot consuma si asa,reci sau calde.

9

Pregatim o tava de cuptor, o ungem cu unt. Luam cate o felie de sunca, punem o crocheta pe ea si rulam.

10

Peste rulouri turnam sosul  de branza cald si punem  la cuptor pt. gratinat 10 minute.

11

Scoatem tava  de la cuptor si presaram marar verde sau orice verdeata va place.

Sunt foarte bune calde,dupa ce se racesc se schimba gustul.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 grame (3 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Branza

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !