Crochete de conopida cu sos de branza
reteta postata de elena (spiriduena)
Eu fac sosul de brinza cu sunca prajita si il mancam asa cu multa paine proaspata [asa cum mancam in copilarie]. Asa mi-a venit ideea sa pun si la conopida la cuptor pe care o fac aproape la fel, dar la care puneam sosul bechamel simplu si de aceasta data am schimbat un pic.
Iar crochetele le mai fac tot la fel cu piept de pui, cu peste doar ca mai schimb aromele.
Ingrediente
●
Sunca presata
6 buc
felii
●
Lapte
500 ml
aproximativ,pt.sos
●
Sare
1 lingurita
+ piper, nucsoara, foi de dafin dupa gust
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
+ patrunjel, marar - dupa gust
●
Branza burduf
2 linguri
branza framantata, sarata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalam si fierbem conopida in apa cu un pic de otet, sare, piper boabe si foi de dafin, pt.ca sa mai reduca din mirosul ei puternic; eu mai pun si o lingurita de inox in oala ca fierbe mai repede. Conopida nu trebuie sa fie prea fiarta ca se face pasta si nu mai putem lucra cu ea .
Pas 2
Dupa ce se raceste conopida o pasam cu furculita si condimentam, punem usturoiul [eu am pus si un pic de ghimbir praf si patrunjel uscat]. Se amesteca bine si se lasa sa se patrunda aromele.
Pas 3
Pentru sos avem nevoie mai intai de: ulei, ceapa, lapte, faina, nucsoara, sare si piper.
Sosul la baza este bechamel, doar la final se adauga branza.
Pas 4
Curatam ceapa si o taiem foarte marunt cu blenderul [sau rasa pe razatoare] asa o sa fie sosul mai fin. Vom face un sos bechamel mai consistent la inceput asa ca nu punem tot laptele.
Pas 5
Dupa ce am fiert sosul, luam cateva linguri din el si le punem peste conopida zdrobita. In sosul care ramane punem branza, amestecam bine si mai punem lapte asa incat sa rezulte un sos cremos care sa curga un pic, punem marar, verde ar si mai bun si fierbem inca un pic.
Pas 6
Conopida se amesteca bine cu sosul racit, punem un ou si daca compozitia este prea moale se poate pune pesmet. Din aceasta compozitie formam cu mana crochetele.
Pas 7
Trecem crochetele prin faina. Scuturam bine sa nu ramana multa faine pe ele..
Pas 8
..le dam prin ou si apoi prin pesmet si le prajim in mult ulei. Dupa ce le-am prajit pe toate le lasam sa se raceasca.
Se pot consuma si asa,reci sau calde.
Pas 9
Pregatim o tava de cuptor, o ungem cu unt. Luam cate o felie de sunca, punem o crocheta pe ea si rulam.
Pas 10
Peste rulouri turnam sosul de branza cald si punem la cuptor pt. gratinat 10 minute.
Pas 11
Scoatem tava de la cuptor si presaram marar verde sau orice verdeata va place.
Sunt foarte bune calde,dupa ce se racesc se schimba gustul.
Cantitate:
600 g
(3 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: