Budinca cu branza dulce si gem

Budinca cu branza dulce si gem

Putina fantezie si micul dejun se transforma in ceva mai deosebit.

Ingrediente

Branza dulce de vaci
400 g
Gris
3 linguri
Oua
3 buc
Gem
100 g
Sa nu fie prea lichid
Zahar
3 linguri
Se pune dupa gust
Unt
20 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca branza de vaci, zaharul, grisul si ouale.

2

Vasul termorezistent se unge cu unt sau se pune foaia de copt in el.


3

Se pune in vas un strat de branza, apoi un strat de gem si iar un strat de branza. (Eu am facut 5 straturi, 3 de branza si 2 de gem). Ultimul strat sa fie de branza.

4

Se tine la cuptor 40-50 min. la 180*C.

Se serveste calda, cu smantana.

 

Pofta buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (5-6 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri, Branza

Comentarii

lena
Elena (lena) 06 mar 2011, 12:32

Bravo Stepa! Foarte interesanta ideea - eu am facut cam la fel zilele astea doar ca am pus fructe simple, doar albusurile de la ou - suntem la dieta de pe 1 martie

Multumesc mult de initiativa si pentru ca tii sa postezi retete si fara concurs. Voi avea in vedere la concursul din aprilie. Sa mai castigi vreo ustensila buna pentru experimentele din bucatarie

Stepa A.D.
Stepa A.D. 06 mar 2011, 12:58

multumesc

alinaa
alinaa 15 mar 2013, 20:26

foarte interesanta reteta, merita incercata