Semilune

Semilune

Aseara am facut o prajitura delicioasa cu aroma de lamaie.Vreau sa va indulcesc si pe voi!

Asa ca va invit la o prajiturica pufoasa si o cescuta de capucciono!

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
1 buc
adica o cana
Ulei de floarea soarelui
1 buc
adica o cana
Faina alba calitate superioara
2 buc
adica 2 cani
Coaja de lamaie rasa
1 buc
coaja de la o lamaie rasa
Nuci
100 g
maruntite
Amoniac
1 lingurite
stins cu zeama de lamaie
Esenta de vanilie
1 buc
o fiola

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele si sunt gata sa incep prepararea prajiturii!

2

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare, incat daca intorci castronul sa nu cada.

Se adauga treptat zaharul si esenta de vanilie si se omogenizeaza bine.

3

Apoi adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare, pana s-au incorporat bine.

4

Adaugam uleiul usor ca la maioneza si amestecam cu lingura de lemn, nu mai folosim mixerul.

Amestecam bine sa se incorporeze uleiul in compozitie.

5

Dupa ce am pus uleiul si s-a incorporat bine in compozitie, adaugam faina cernuta treptat si coaja de lamaie.

Se amesteca de jos in sus, aluatul trebuie sa fie potrivit, sa nu fie moale.

6

La sfarsit punem amoniacul stins cu zeama de lamaie si se mai amesteca putin.

7

Compozitia se toarna in tava tapeta cu hartie de copt si se intinde cu o lingura.

Deasupra se pun bucatele de nuca.

Se lasa la foc potrivit, eu am lasat la 180 grade 30-40 min.

8

Dupa ce  s-a copt  frumos, am facut proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

9

Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se taie cu paharul in foma de semiluna!

10

 Se serveste cu placere alaturi de o ceasca de capucciono, ceai sau cafea!

 

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 kilograme (12-15 buc)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

Comentarii

lena
Elena (lena) 03 feb 2011, 15:55

Mi-ai facut pofta Ellena, arata foarte bine

Ellena
Elena (Ellena) 03 feb 2011, 21:39

Mersi Lena! prajitura care merita incercata! mai ales cand aveti musafiri!

Elena.M
Elena (Elena.M) 04 feb 2011, 08:20

Felicitari Ellena!Chiar arata foarte bine cu siguranta o voi incerca si eu.te pup.

Elena.M
Elena (Elena.M) 04 feb 2011, 08:23

Ce dimeniune are tava ta?cantitatile tale le pot foloi la tava mea cu dimeniunea 30cm cu 32 cm??sau trebuie sa dublez cantitatile ingredientelor?astept raspuns te rog ca vreau sa o fac azi.

Ellena
Elena (Ellena) 04 feb 2011, 19:48

Scuze Elena ca nu am rapuns mai repede dar am fost la servici si acum am ajuns...

Dimimensiunile la tava sunt: 32 cm pe 24 cm.

Prajitura va creste destul de mult.

Spor la prajiturit!

Maria20
Maria (Maria20) 04 feb 2011, 23:11

mmmm ce prajitura vreau si eu

DenisaS.
DenisaS. 30 mai 2014, 14:07

Buna! Ar merge reteta asta pe post de blat de tort? sau e prea faramicios blatul...?

lena
Elena (lena) DenisaS. 30 mai 2014, 19:23

Cred ca merge, tot un fel de pandispan este.

MihaelaDinculescu898
Mihaela Dinculescu (MihaelaDinculescu898) 08 iul 2019, 13:04

Ca sa nu fie atat de faramicioasa, un pic mai subtirica si mai uscata amestecam ouale intregi cu zaharul, uleiul.... fara prea mare osteneala, doar cu lingura, apoi faina si PRAF de COPT stins cu zeama de la o lamaie, apoi aromele.