Semilune
reteta postata de Elena (Ellena)
Aseara am facut o prajitura delicioasa cu aroma de lamaie.Vreau sa va indulcesc si pe voi!
Asa ca va invit la o prajiturica pufoasa si o cescuta de capucciono!
Ingrediente
●
Zahar
1 buc
adica o cana
●
Ulei de floarea soarelui
1 buc
adica o cana
●
Faina alba calitate superioara
2 buc
adica 2 cani
●
Coaja de lamaie rasa
1 buc
coaja de la o lamaie rasa
●
Amoniac
1 lingurita
stins cu zeama de lamaie
●
Esenta de vanilie
1 buc
o fiola
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am pregatit ingredientele si sunt gata sa incep prepararea prajiturii!
Pas 2
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare, incat daca intorci castronul sa nu cada.
Se adauga treptat zaharul si esenta de vanilie si se omogenizeaza bine.
Pas 3
Apoi adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare, pana s-au incorporat bine.
Pas 4
Adaugam uleiul usor ca la maioneza si amestecam cu lingura de lemn, nu mai folosim mixerul.
Amestecam bine sa se incorporeze uleiul in compozitie.
Pas 5
Dupa ce am pus uleiul si s-a incorporat bine in compozitie, adaugam faina cernuta treptat si coaja de lamaie.
Se amesteca de jos in sus, aluatul trebuie sa fie potrivit, sa nu fie moale.
Pas 6
La sfarsit punem amoniacul stins cu zeama de lamaie si se mai amesteca putin.
Pas 7
Compozitia se toarna in tava tapeta cu hartie de copt si se intinde cu o lingura.
Deasupra se pun bucatele de nuca.
Se lasa la foc potrivit, eu am lasat la 180 grade 30-40 min.
Pas 8
Dupa ce s-a copt frumos, am facut proba cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pas 9
Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se taie cu paharul in foma de semiluna!
Pas 10
Se serveste cu placere alaturi de o ceasca de capucciono, ceai sau cafea!
Pofta Buna!
Cantitate:
15 kg
(12-15 buc)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: