Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Faina alba
190 ml
Aceeasi cana cu 3/4 de faina
●
Ulei ptr.prajit
3 linguri
●
Scortisoara
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
.Prunele se spala si li se scot samburii, sau nu. Stiu ca bunica nu-i scotea si la sfarsit toti numaram cati samburi aveam sa ne laudam care am mancat mai multe prune. Dar si galustele sunt mai rotunde si mai frumoase cu pruna intreaga. Faceti cum vreti ca sa nu aveti surprize sa gasiti si ceva “carnita
Pas 2
. Se pune pe soba o cratita cu fundu mai gros (dublu daca aveti). Se baga apa, o cana intreaga, de 250 ml. 1 lingurita zahar, putina sare, si 2 linguri ulei.
Pas 3
Cand apa fierbe, se adauga 3 sfert de cana cu faina, aceeasi cana cu care am pus si apa. Deci apa 1 intreg, si faina ¾. Faina se pune toata odata.
Pas 4
Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, pana se desprinde de oala (mie nu mi se desprinde si e tot bine). Cam 5 minute mestecati. Iese un aluat ma lipicios, dar se poate lucra.
Pas 5
Apoi se ia de pe soba , se lasa la racit si se adauga oul. Se amesteca bine.
Pas 6
Se infaineaza mana, se ia putin din compozitie si se imbraca pruna
Pas 7
Mie mi-e mai usor daca intind aluatul pe masa infainata, tai patratele cu cutitul si asez prunele, apoi le invelesc.
Pas 8
.
Intr-o tigaie punem ulei sau unt, cum doriti si prajim pesmetul pana –si schimba culoarea. (roz).
Pas 9
Intr-o cratita punem apa la fiert cu putina sare.Cand fierbe punem usor prunele si le lasam la fiert pana se despind si se ridica.
Pas 10
Apoi le tavalim prin pesmetul prajit.
Pas 11
.
Cand servim punem zahar peste prune. Puteti adauga si scortisoara daca va place. (eu mananc si cu smantana).
POFTA BUNA !.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)