Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Faina alba
190 ml
Aceeași cană cu 3/4 de făină
●
Ulei ptr.prajit
3 linguri
●
Scortisoara
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Prunele se spală și li se scot sâmburii, sau nu. Știu că bunica nu-i scotea și la sfârșit toți număram câți sâmburi aveam să ne lăudăm care am mâncat mai multe prune. Dar și găluștele sunt mai rotunde și mai frumoase cu pruna întreagă. Faceți cum vreți ca să nu aveți surprize să găsiți și ceva „cărniță”.
Pas 2
Se pune pe sobă o cratiță cu fundul mai gros (dublu dacă aveți). Se bagă apa, o cană întreagă, de 250 ml. 1 linguriță zahăr, puțină sare, și 2 linguri ulei.
Pas 3
Când apa fierbe, se adaugă 3 sferturi de cană cu făină, aceeași cană cu care am pus și apa. Deci apă 1 întreg, și făină ¾. Făina se pune toată odată.
Pas 4
Se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, până se desprinde de oală (mie nu mi se desprinde și e tot bine). Cam 5 minute mestecați. Iese un aluat mai lipicios, dar se poate lucra.
Pas 5
Apoi se ia de pe sobă, se lasă la răcit și se adaugă oul. Se amestecă bine.
Pas 6
Se înfăinează mâna, se ia puțin din compoziție și se îmbracă pruna.
Pas 7
Mie mi-e mai ușor dacă întind aluatul pe masa înfăinată, tai pătrățele cu cuțitul și așez prunele, apoi le învelesc.
Pas 8
.
Într-o tigaie punem ulei sau unt, cum doriți și prăjim pesmetul până își schimbă culoarea. (roz).
Pas 9
Într-o cratiță punem apă la fiert cu puțină sare. Când fierbe punem ușor prunele și le lăsăm la fiert până se despart și se ridică.
Pas 10
Apoi le tăvălim prin pesmetul prăjit.
Pas 11
.
Când servim punem zahăr peste prune. Puteți adăuga și scorțișoară dacă vă place. (eu mănânc și cu smântână).
POFTĂ BUNĂ !.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)