Ingrediente
●
Porumb de floricele
100 g
Să nu luați din acela care se face la microunde
●
Unt
20 g
Puteți folosi unt de arahide
●
Ulei de floarea soarelui
10 ml
●
Cognac
10 ml
Puteți lua esență de rom sau vanilie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un vas se înfierbântă uleiul, se pune porumbul, se acoperă vasul și se fac floricelele, apoi jumătate din ele se sfărâmă sau se taie bucățele
Pas 2
Ciocolata menaj se rupe în bucăți mai mici sau se rade, apoi se topește la bain-marie, iar când este topită complet, se încorporează untul și coniacul.
Pas 3
Floricelele sfărâmate se amestecă în compoziția de ciocolată și se lasă la răcit (să nu țineți prea mult, că după aia nu o să vă iasă bine bulgărașii).
Pas 4
Cu o lingură, se porționează și se formează niște mingiute care se ung cu miere.
Pas 5
Fiecare mingiută se tăvălește prin floricelele întregi și se presează manual a le îmbrăca.
Să aveți poftă!
Cantitate:
200 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)