Bulgarasi cu floricele

Bulgarasi cu floricele

M-am plictisit de tot felu de floricele, gen floricele cu bacon sau sare si am hotarat sa fac ceva mai deosebit. Sau primit niste aricei haiosi si foarte deliciosi:)

Ingrediente

Porumb de floricele
100 g
Sa nu luati din acela care se face la microunde
Ciocolata menaj
100 g
Unt
20 g
Puteti folosi unt de arahide
Miere de albine
50 g
Ulei de floarea soarelui
10 ml
Cognac
10 ml
Puteti lua esenta de rom, sau vanilie

Pasi de urmat

1

Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune porumbul, se acopera vasul si se fac floricelele, apoi jumatate din ele se sfarama sau se taie bucatele

2

Ciocolata menaj se rupe in bucati mai mici sau se rade, apoi se topeste la bain-marie, iar cand este topita complet, se incorporeaza untul si cognac-ul.

3

Floricelele sfaramate se amesteca in compozitia de ciocolata si se lasa la racit (sa nu tineti prea mult, ca dupa aia nu o sa va iasa bine bulgarasii).

4

Cu o lingura, se portioneaza si se formeaza niste mingiute care se ung cu miere.

5

Fiecare mingiuta se tavaleste prin floricelele intregi si se preseaza manual a le imbraca.

 

Sa aveti pofta!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 grame
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 01 mar 2011, 20:27

Maaama Stepa.... ce pacat ca s-o terminat concursul, cred ca luai premiul cel mare!

Dar lasa ca repetam luna urmatoare in mai, pana atunci te antrenezi

Stepa A.D.
Stepa A.D. 01 mar 2011, 20:48

Promit ca fac ceva si mai interesant. Oricum site-ul si retele tau m-a incurajat sa gatesc si sa inventez ceva nou, merci mult!

spiriduena
elena (spiriduena) 02 mar 2011, 15:08

Esti un bucatar adevarat

Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 03 mar 2011, 09:34

Fenomenal