Ingrediente
●
Aluat foietaj
400 g
bella
●
Scortisoara
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatam merele de coaja si cotor si le spalam.
Pas 3
Punem o tigaie pe foc in care topim untul, adaugam merele, zaharul, scortisoara si le calim timp de 10 minute.
Pas 4
Pana se mai raceste umplutura, presaram faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul pe care il taiem cu un cutit bine ascutit, ca in poza. Eu am obtinut 16 patratele.
Pas 5
Punem umplutura pe fiecare patrat si unim colturile opuse, astfel incat sa obtinem un triunghi. Pentru a se lipi cele doua colturi ar fi bine sa le umeziti cu o picatura de apa si presati cu mana.
Pas 6
Crestam usor cu cutitul, in doua locuri, fiecare triunghi in parte si le asezam in tava pe hartie de copt.
Pas 7
Le ungem cu oul batut, le presaram cu mac si le bagam in cuptorul incins in prealabil, sa se rumeneasca frumos.
Cantitate:
16 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
35 min
Data publicarii: