Cornetti

C
Cornetti

Cornetti sunt niste cornuri extraordinar de pufoase, umplute in cazul meu cu crema de ciocolata, amestecata cu nuci si umplutura de mere calite. Le puteti umple cu orice altceva doriti, chiar pe site-ul de unde am preluat reteta este data reteta unei creme, am facut-o mai demult si va pot spune ca este destul de gustoasa.
Aluatul se face foarte usor si se lucreaza la fel, deci chiar o gospodina incepatoare il poate face. Spor la "cornettat" ! Sunt atat de gustoase, ca, daca veti face o data, le veti repeta, cu siguranta.

Ingrediente

Faina
500 g
Unt
50 g
Drojdie proaspata
25 g
Lapte
150 ml
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Crema de ciocolata
200 g
sau orice alta umplutura doriti
Mere
300 g
umplutura e la legerea voastra

Pasi de urmat

1

Incalzim foarte putin laptele, cand e caldut, il luam de pe foc si dizolvam drojdia in el


2

Amestecam faina cu zaharul si cu untul la temperatura camerei, rupt in mici bucatele


3

Adaugam si ouale intregi si framantam cat sa le amestecam cum trebuie. Adaugam treptat si laptele, si amestecam pana la omogenizare. In cazul in care e putin lipicios, framantati cu mana infainata (folosesti suplimentar cam o lingura-2 de faina). Trebuie sa framanti aproximativ cam 5 min, pana obtii un aluat nelipicios.


4

Lasi aluatul la crescut, cam 2 ore pana creste cam de 2 ori. Daca te grabest, poti sa-l pui in cuptorul stins, dar preincalzit in prealabil pentru 20 min la 40 grade, creste repede si frumos.

Intre timp, te ocupi de umplutura. Eu am facut 2 feluri de umpluturi. Prima e cea de mere. Am calit merele curatate si taiate cubulete cu zahar, vreo 5 min, iar cand s-au inmuiat si au lasat suc, am dizolvat in suc cam  1 ling. de amidon si am adaugat peste mere.Se ingroasa imediat si dai cratita deoparte ca sa se racoreasca. Daca vrei, poti adauga si scortisoara. Pentru ce de-a doua umputura, am amestecat crema de ciocolata cu nuci maruntite.

5

Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in 3 bile.

Fiecare o intinzi pe masa unsa cu ulei si o tai in 4 sau in 6, in functie de cat de mari vrei cornurile. Pui umplutura si rulezi de la baza spre varf.

6

Le asezi in tava pe hartie de copt si le lasi pana isi dubleaza volumul. Le ungi cu galbenus amestecat cu o ling. de lapte.


7

Le coci la foc mediu, pana se rumenesc.

 

8

Va arat si sectiunea.


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 bucati
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !