Ingrediente
●
Crema de ciocolata
200 g
sau orice alta umplutura doriti
●
Mere
300 g
umplutura e la legerea voastra
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incalzim foarte putin laptele, cand e caldut, il luam de pe foc si dizolvam drojdia in el
Pas 2
Amestecam faina cu zaharul si cu untul la temperatura camerei, rupt in mici bucatele
Pas 3
Adaugam si ouale intregi si framantam cat sa le amestecam cum trebuie. Adaugam treptat si laptele, si amestecam pana la omogenizare. In cazul in care e putin lipicios, framantati cu mana infainata (folosesti suplimentar cam o lingura-2 de faina). Trebuie sa framanti aproximativ cam 5 min, pana obtii un aluat nelipicios.
Pas 4
Lasi aluatul la crescut, cam 2 ore pana creste cam de 2 ori. Daca te grabest, poti sa-l pui in cuptorul stins, dar preincalzit in prealabil pentru 20 min la 40 grade, creste repede si frumos.
Intre timp, te ocupi de umplutura. Eu am facut 2 feluri de umpluturi. Prima e cea de mere. Am calit merele curatate si taiate cubulete cu zahar, vreo 5 min, iar cand s-au inmuiat si au lasat suc, am dizolvat in suc cam 1 ling. de amidon si am adaugat peste mere.Se ingroasa imediat si dai cratita deoparte ca sa se racoreasca. Daca vrei, poti adauga si scortisoara. Pentru ce de-a doua umputura, am amestecat crema de ciocolata cu nuci maruntite.
Pas 5
Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in 3 bile.
Fiecare o intinzi pe masa unsa cu ulei si o tai in 4 sau in 6, in functie de cat de mari vrei cornurile. Pui umplutura si rulezi de la baza spre varf.
Pas 6
Le asezi in tava pe hartie de copt si le lasi pana isi dubleaza volumul. Le ungi cu galbenus amestecat cu o ling. de lapte.
Pas 7
Le coci la foc mediu, pana se rumenesc.
Cantitate:
18 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: