Muffins fara oua, dar cu ciocolata

Muffins fara oua, dar cu ciocolata

Iata niste briose foarte delicioase pe care le tot prepar de ceva vreme! Mereu foarte bune si dragalase, simplu de pregatit si care dispar imediat de pe platou! Le puteti acoperi cu zahar pudra (eu de fiecare data le impart cu cineva drag si atunci nu mai pun zahar pudra deasupra intrucat se topeste pana ajung la destinatie si apoi se vor uda). Pofta buna!

Ingrediente

Faina
200 g
eu am mai adaugat 5-6 linguri
Zahar
150 g
Lapte
250 g
Amidon
50 g
Ulei
30 g
Praf de copt
2 lingurite
Cacao
2 linguri
Bicarbonat
1 buc
1 varf de cutit
Ciocolata alba/neagra
3 buc
cubulete

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Punem intr-un vas toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, cacaoa si amidonul. Cu un tel le amestecam.

3

Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul.

4

Adaugam amestecul de lapte cu ulei peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam cu telul. Eu am mai pus inca 5-6 linguri de faine pentru ca mi s-a parut cam moale aluatul.

5

Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de briose. A mea are 12 forme mici.

6

Cu o lingura turnam aluatul in forme: le umplem doar de jumatate pentru a le lasa loc sa creasca.

7

Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 de minute.

8

Desi sursa retetei spune ca aluatul este pentru 12 briose, mie imi ies 24. Prima tava am facut-o simpla, iar in cea de-a doua am adaugat si bucatele mici de ciocolata.

9

Din nou, am fost zgarcita la ciocolata!

10

Aici le-am strans pe toate la un loc.

11

Si o sectiune!Pudrati-le cu zahar si puneti mai multe bucatele mici de ciocolata alba; vor fi si mai prezentabile. Pofta buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 24 buc (12-24 briose, depinde de marimea formei de copt)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Diana D.
Diana D. 15 Jan 2017, 14:10

Draga Lena, crezi ca pot adauga si mere rase in compozitie? Multumesc!

lena
Elena (lena) Diana D. 15 Jan 2017, 16:02

Cred ca se poate dar nu mult, 1-2 mere.

Diana D.
Diana D. 23 Jan 2017, 20:08

Multumesc frumos, Lena! Si inca un sfat, te rog. Crezi ca in loc de praful de copt pot folosi doar bicarbonat de sodiu? Ar schimba mult? Multumesc!

lena
Elena (lena) Diana D. 25 Jan 2017, 10:21

Se poate si bicarbonat dar stins cu otet sau zeama de lamaie.