Ingrediente
●
Făină
200 g
eu am mai adăugat 5-6 linguri
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Bicarbonat
1 buc
1 vârf de cuțit
●
Ciocolată albă/neagră
3 buc
cubulețe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Punem într-un vas toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul, cacaoa și amidonul. Cu un tel le amestecăm.
Pas 3
Într-un alt vas amestecăm laptele cu uleiul.
Pas 4
Adăugăm amestecul de lapte cu ulei peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm cu telul. Eu am mai pus încă 5-6 linguri de făină pentru că mi s-a părut cam moale aluatul.
Pas 5
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o formă de brioșe. A mea are 12 forme mici.
Pas 6
Cu o lingură turnăm aluatul în forme: le umplem doar de jumătate pentru a le lăsa loc să crească.
Pas 7
Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20-25 de minute.
Pas 8
Deși sursa rețetei spune că aluatul este pentru 12 brioșe, mie îmi ies 24. Prima tavă am făcut-o simplă, iar în cea de-a doua am adăugat și bucățele mici de ciocolată.
Pas 9
Din nou, am fost zgârcită la ciocolată!
Pas 10
Aici le-am strâns pe toate la un loc.
Pas 11
Și o secțiune!
Pudrați-le cu zahăr și puneți mai multe bucățele mici de ciocolată albă; vor fi și mai prezentabile. Poftă bună!
Cantitate:
24 buc
(12-24 brioșe, depinde de mărimea formei de copt)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
80 min
Data publicării: