Chec „After Eight”

Chec „After Eight”

Am făcut un chec dintr-o revistă mică cu rețete. Am înlocuit ciocolată cu cremă de mentă cu cea cu cremă de vișine. E foarte aromat și moale!

Ingrediente

Faina
150 g
Lapte
125 ml
Oua
2 buc
Unt
50 g
Zahar
100 g
Ciocolata cu crema
100 g
de mentă (eu am folosit de vișine)
Zahar vanilat
2 buc
pliculețe
Coaja rasa de lamaie verde
1 buc
opțional
Praf de copt
1 buc
pliculeț

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Bateți ouăle cu zahărul până se albesc.

3

Încălziți ușor laptele cu 10 pătrățele de ciocolată și amestecați  până se topesc.

4

Într-o crăticioară topiți untul.

5

Adăugați untul topit și răcit peste ouăle bătute cu zahăr.

6

Adăugați aici și laptele „ciocolătos”.:D

7

Apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

8

Ungem cu unt si tapetăm cu făină o tavă pentru chec. Data viitoare am să folosesc una mai mică sau poate chiar pe cea de brioșe.

9

Tăiați bucățele mici pătrățelele de ciocolată rămase și le adăugați compoziției. Eu aici am pus ciocolată cu lapte. Oare cum să fac să nu se mai ducă la fundul tăvii aceste bucățele de ciocolată?

10

Turnăm compoziția în tavă. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.

11

Eu l-am lăsat aproape 1 oră, dar după 30 de minute supravegheați cuptorul pentru că timpul diferă de la cuptor la cuptor.

12

După ce s-a răcit, il pudrați cu zahăr pudră și/sau vanilat.

13

Poftă bună!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 bucati (feliuțe)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 07 mar 2013, 18:13

Nina, super retete! Multumesc mult!

Apropo, de ciocolata care cade la fund - asta de obicei se intampla daca aluatul este mai lichid. As recomanda sa le pui nu in aluatul total, dar sa presari deasupra pe chec in tava chiar inainte sa-l pui in cuptor.