Ingrediente
●
Ciocolată cu cremă
100 g
de mentă (eu am folosit de vișine)
●
Zahăr vanilat
2 buc
pliculețe
●
Coajă rasă de lămâie verde
1 buc
opțional
●
Praf de copt
1 buc
pliculeț
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Bateți ouăle cu zahărul până se albesc.
Pas 3
Încălziți ușor laptele cu 10 pătrățele de ciocolată și amestecați până se topesc.
Pas 4
Într-o crăticioară topiți untul.
Pas 5
Adăugați untul topit și răcit peste ouăle bătute cu zahăr.
Pas 6
Adăugați aici și laptele „ciocolătos”.:D
Pas 7
Apoi făina cernută împreună cu praful de copt.
Pas 8
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă pentru chec. Data viitoare am să folosesc una mai mică sau poate chiar pe cea de brioșe.
Pas 9
Tăiați bucățele mici pătrățelele de ciocolată rămase și le adăugați compoziției. Eu aici am pus ciocolată cu lapte. Oare cum să fac să nu se mai ducă la fundul tăvii aceste bucățele de ciocolată?
Pas 10
Turnăm compoziția în tavă. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
Pas 11
Eu l-am lăsat aproape 1 oră, dar după 30 de minute supravegheați cuptorul pentru că timpul diferă de la cuptor la cuptor.
Pas 12
După ce s-a răcit, îl pudrați cu zahăr pudră și/sau vanilat.
Cantitate:
15 buc
(feliuțe)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
80 min
Data publicării: