Chec „After Eight”

Chec „After Eight”

Am făcut un chec dintr-o revistă mică cu rețete. Am înlocuit ciocolata cu cremă de mentă cu cea cu cremă de vișine. E foarte aromat și moale!

Ingrediente

Făină
150 g
   
Lapte
125 ml
   
Ouă
2 buc
   
Unt
50 g
   
Zahăr
100 g
   
Ciocolată cu cremă
100 g
de mentă (eu am folosit de vișine)
Zahăr vanilat
2 buc
pliculețe
Coajă rasă de lămâie verde
1 buc
opțional
Praf de copt
1 buc
pliculeț

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Chec „After Eight” - Pas 1
Pas 2

Bateți ouăle cu zahărul până se albesc.

Chec „After Eight” - Pas 2
Pas 3

Încălziți ușor laptele cu 10 pătrățele de ciocolată și amestecați până se topesc.

Chec „After Eight” - Pas 3
Pas 4

Într-o crăticioară topiți untul.

Chec „After Eight” - Pas 4
Pas 5

Adăugați untul topit și răcit peste ouăle bătute cu zahăr.

Chec „After Eight” - Pas 5
Pas 6

Adăugați aici și laptele „ciocolătos”.:D

Chec „After Eight” - Pas 6
Pas 7

Apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

Chec „After Eight” - Pas 7
Pas 8

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă pentru chec. Data viitoare am să folosesc una mai mică sau poate chiar pe cea de brioșe.

Chec „After Eight” - Pas 8
Pas 9

Tăiați bucățele mici pătrățelele de ciocolată rămase și le adăugați compoziției. Eu aici am pus ciocolată cu lapte. Oare cum să fac să nu se mai ducă la fundul tăvii aceste bucățele de ciocolată?

Chec „After Eight” - Pas 9
Pas 10

Turnăm compoziția în tavă. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.

Chec „After Eight” - Pas 10
Pas 11

Eu l-am lăsat aproape 1 oră, dar după 30 de minute supravegheați cuptorul pentru că timpul diferă de la cuptor la cuptor.

Chec „After Eight” - Pas 11
Pas 12

După ce s-a răcit, îl pudrați cu zahăr pudră și/sau vanilat.

Chec „After Eight” - Pas 12
Pas 13

Poftă bună!

Chec „After Eight” - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (feliuțe)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 80 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 07 Mar 2013, 18:13

Nina, super retete! Multumesc mult!

Apropo, de ciocolata care cade la fund - asta de obicei se intampla daca aluatul este mai lichid. As recomanda sa le pui nu in aluatul total, dar sa presari deasupra pe chec in tava chiar inainte sa-l pui in cuptor.