Malai dulce
reteta postata de Adriana (AMV)
Am gasit reteta asta de putin timp si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc. Eu nu am mancat pana acum, dar sotul stia din copilarie o varianta mult mai simpla si mai rustica. Aceasta a iesit mult mai rafinata.
Se poate servi cu smantana, sirop de artar, miere subtiata cu zeama de lamaie. La arome se poate adauga si coaja de portocala. Se pot folosi cirese sau visine proaspete sau din compot, eu am avut niste merisoare uscate si le-am pus pe ele.
In loc de bicarbonat se poate pune si praf de copt care se amesteca cu faina, malaiul si grisul.
Ingrediente
●
Faina alba de grau
130 g
●
Cirese
50 g
eu am pus merisoare
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Pastaie de vanilie
1 buc
1/2 pastaie sau un varf de lingurita de vanilie
●
Coaja de lamaie rasa
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Amestecam bine faina, malaiul si grisul
Pas 3
Separam galbenusurile si le frecam bine cu zaharul.
Pas 4
Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Pas 5
Dizolvam bicarbonatul cu putina zeama de lamaie
Pas 6
Peste amestecul de faina, malai si gis adaugam spuma de galbenusuri, iaurtul laptele, coaja rasa de la o lamaie si bicarbonatul stins. Amestecam bine.
Pas 7
Adaugam spuma de albusuri si omogenizam bine.
Pas 8
La final adugam merisoarele si semintele din pastaia de vanilie. Eu am avut merisoare uscate si le-am lasat putin la inmuiat.
Pas 9
Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si o bagam la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 35-40 minute. Se verifica cu o scobitoare, daca iese uscata este gata.
Pas 10
Cand se raceste il putem taia. Noi l-am mancat simplu sau cu sirop de artar.
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: