Mălai dulce
rețeta postată de Adriana (AMV)
Am găsit rețeta asta de puțin timp și am zis că trebuie neapărat să o încerc. Eu nu am mâncat până acum, dar soțul știa din copilărie o variantă mult mai simplă și mai rustică. Aceasta a ieșit mult mai rafinată.
Se poate servi cu smântână, sirop de arțar, miere subțiată cu zeamă de lămâie. La arome se poate adăuga și coajă de portocală. Se pot folosi cireșe sau vișine proaspete sau din compot, eu am avut niște merișoare uscate și le-am pus pe ele.
În loc de bicarbonat se poate pune și praf de copt care se amestecă cu făina, mălaiul și grișul.
Ingrediente
●
Făină albă de grâu
130 g
●
Cireșe
50 g
eu am pus merișoare
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Păstaie de vanilie
1 buc
1/2 păstaie sau un vârf de linguriță de vanilie
●
Coajă de lămâie rasă
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Amestecăm bine făina, mălaiul și grișul
Pas 3
Separăm gălbenușurile și le frecăm bine cu zahărul.
Pas 4
Separat batem spumă albușurile cu un praf de sare.
Pas 5
Dizolvăm bicarbonatul cu puțină zeamă de lămâie
Pas 6
Peste amestecul de făină, mălai și griș adăugăm spuma de gălbenușuri, iaurtul, laptele, coaja rasă de la o lămâie și bicarbonatul stins. Amestecăm bine.
Pas 7
Adăugăm spuma de albușuri și omogenizăm bine.
Pas 8
La final adăugăm merișoarele și semințele din păstaia de vanilie. Eu am avut merișoare uscate și le-am lăsat puțin la înmuiat.
Pas 9
Turnăm compoziția într-o tava de chec unsă cu unt și o băgăm la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 35-40 minute. Se verifică cu o scobitoare, dacă iese uscată este gata.
Pas 10
Când se răcește îl putem tăia. Noi l-am mâncat simplu sau cu sirop de arțar.
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: